Din adamlarına Atatürk’e hakaret yakışmaz
GÜNDEMAtatürkçü Düşünce Derneği Aksaray şube Başkanı Adil Koç, Ayasofya Camisinde yapılan İTO Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi Hafızları İcazet Töreni'ninde yapılan konuşmada ''..Bu ve bu gibi mabedlerin mabed olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zaman geldiki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir... Yarabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma...'' sözlerine karşılık İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan bir dilekçe gönderdi. Dernek Başkanı Koç “İstanbul'u düşman işgalinden kurtaran Kurucu Liderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü rahmetle anmak yerine zalim ve kafir demek suretiyle alenen hakaret etmiş ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmiştir. Bunu söyleyen şahıs unutmasın ki bugün Ayasofya'da bulunabiliyorlarsa bunu Kurucu Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçludurlar. İstanbul'u düşman işgalinden kurtararak ikinci kez fetheden Kurucu Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmamak ve anmadığı gibi hakaret etmek nasıl bir zihniyettir?
Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli, Mevlana, Tapduk Emre, Pir Sultan Abdal, Hacı Bayram-ı Veli ve daha nice değerlerimizin coğrafyamıza ektiği birlik, bütünlük ve kardeşlik tohumları; Atatürk Devrimi ile taçlanmış ve güçlenmiştir. Coğrafyamızda, Bin Ladin ve El Bağdadi gibi isimler çıkmıyorsa; bütün çabalara rağmen kardeşlik kazanıyorsa bunun nedeni, milli benliğimizde yer edinmiş bu değerlerimiz ve Atatürk Devrimi’dir.
Bu gibi din adamlarının tarihimizi bilmedikleri ortadadır. Tarih; nice kin ve nefret kusan sözde din adamlarına tanıklık etmiştir. Ama; anlatılanlar, yazılanlar ve yaşatılanlar sevgi, barış ve kardeşliği savunanlardır… Cuma günü, Ayasofya’da bir eski imamın, devlet ricalinin gözlerine baka baka sarf etme cüretinde bulunduğu hezeyan dolu sözcükleri, milletimize ve yargıya havale etmekteyiz. Milletimizin tertemiz vicdanı, bu hadsiz söylemleri elbette karşılıksız bırakmayacaktır.” Dedi. *İBRAHİM AMAÇ
İlginizi Çekebilir