© Yeni Aksaray Gazetesi

Dondurmalarda süt yok, süt tozu var

Yaz aylarının vazgeçilmez yiyecekleri arasında bulunan dondurma, geleneksel yapısından uzaklaşarak süt yerine süt tozu ile imal edilmeye başladı. Bu yüzden yaz aylarında süt tüketiminin artması beklenirken, aksine sütlerde stoklar yükseldi. Dondurma yapanlar artık süt değil süt tozu ile üretim yapınca kilo fiyatı da düşük tutuldu.

Sütlü dondurma diyerek geçmişte mahalle aralarında bile satılan dondurmalarda süt oranı ciddi olanarda hissedilirdi. Gelişen teknoloji ile süt yerine süt tozunu tercih ederek maliyetleri en alt seviyeye çeken dondurma üreticileri, kilosu 300 liradan 1250 liraya kadar dondurma olması ile hemen fark edildiği biliniyor.

Şehrimizde 300 liralık da dondurma var, kilosu 1000 liralıkta dondurma mevcut. Yerken birinde sütün olduğunu hemen keşfediyor, diğerinde ise farklı bir lezzet ile süt tozundan imal edilmesiyle serinletmiyor diyen gurmeciler, hakiki dondurmanın besleyici özelliği bulunduğunu, diğerinin ise çok fazla bir özellik olmadan soğuk bir yiyecek olarak sunulduğunu iddia ediyorlar. En kaliteli dondurmanın keçi sütünden yapılması nedeni ile marka olmuş ve bu konuda coğrafi işarete haiz Maraş iline has dondurmalar, fabrikasyon da olsa keşi sütü tadı hemen hissedilirken, diğer dondurmalara göre kilo fiyatının çok yüksek olması dikkatlerden kaçmıyor.

Süt yerine süt tozu kullanılınca süt stoklarında ciddi bir yükselme görülerek, bu stokları eritmek adına, sütten imal edilen tüm ürünlerin işlendiği fabrikaların mercek altına alınmaları an meselesi olarak duyumlar alınıyor.*HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER