© Yeni Aksaray Gazetesi

Elbistan merkezi toparladı, şimdi sıra köylerde

Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından Elbistan ilçesine koordinasyon vali olarak atanan Aksaray valisi Hamza Aydoğdu, daha depremin ilk dakikalarından beri bölgeyi kontrol altında tutarak olağanüstü bir çaba sarf ederken, Aksaray ekibi olarak yaraların sarılmasında en hızlı ve en teknik mesafeyi alan bölge olmuştu.

Elbistan ilçesinde yardımların koordinasyonundan, arama kurtarmanın bitirilerek hafriyat çalışmaları ile depremin oluşturduğu molozların kaldırılmasında bizzat iş makinalarının yanında yer alarak çalışmaları takip eden Aksaray valisi Hamza Aydoğdu’nun 15 gün ekibiyle birlikte çalışmaları göz doldurmuştu.

Bir anda bölgeye koordinasyon valisi olarak Kayseri valisi Gökmen Çiçek tayin edilerek çalışmaların birlikte yapılmasına karar verildi.

Elbistan ilçesinde toparlanma gerçekleştirilmesinin ardından köyleri de ihmal etmeyen Aksaray valisi Hamza Aydoğdu, beraberinde İl Özel İdare Genel Sekreteri  Yüksel Çelik ile birlikte, köylerde ki depremzedelerin halini sorarak ihtiyaç ve talepleri aldı. Sorunun yerinde tespitinin ardından, köylerinde yaralarının sarılarak normale dönmeleri hususunda büyük emek vermesi takdirle karşılanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER