© Yeni Aksaray Gazetesi

Engelliler konusunda birçok kazanıma imza attık

Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir açıklama yapan Memur Sen Aksaray Şubesi Engelliler Komisyonu şu görüşlere yer verdi : “Engelli insanlar toplumsal hayata uyum sağlamada ve günlük ihtiyaçlarını karşılamada güçlük çekebilir. Ancak her ne kadar bu kimseler desteğe ihtiyaç duysalar da bu onların hayatı kucaklamalarına engel değildir.

Memur-Sen Konfederasyonu bünyesinde 2013 yılından beri faaliyet gösteren Memur-Sen Engelliler komisyonu olarak, özelde Kamuda görev yapan Engelli çalışanların, genelde ise tüm engellilerin ekonomik, sosyal ve kültürel haklarının gelişimi için gayret gösteriyoruz. Bugüne kadar insan merkezli sendikacılık anlayışını merkeze alan ve kamuda 66 bini aşkın kadrolu engelli memur arkadaşımızın görev almasında alın teri bulunan Memur-Sen’imizin çalışmalarının meyvesi olan birçok kazanıma imza attık.

Engellilerin kamuya atanırken genel hükümlerin dışında tutularak bağımsız bir merkezi sınavla atamalarının yapılmasını sağladık.

Kendisi veya bakmakla yükümlü olduğu aile bireylerinden birisi engelli olan personele tayin kolaylığını, mesai saatlerinde saatlik izin verilmesini, gece vardiyası ve nöbetlerden muaf tutulmasını sağladık.

Engelli ve engelli yakını olan memurlara kamu konutlarından yararlanmak için pozitif ayrımcılık yapılmasını sağladık.

Engelli memurların mesai saatlerinin özür durumlarını da dikkate alınarak diğer memurlardan farklı şekilde düzenlenmesini sağladık.

Aile yardımı ödeneğinin engelli çocuklar için yüzde 50 artırımlı ödenmesini sağladık.

Engelli kamu görevlilerinin mesleki uyum eğitimlerinin ve fiziki çalışma koşullarının iyileştirilmesini; görevlendirilmeleri halinde refakatçilerin kendilerine eşlik etmesi uygulamasının hayata geçirilmesini sağladık.

Ayrıca engellilerin hâkim ve savcı olmasını engelleyen ayrımcı hükümleri ortadan kaldıran yasa değişikliğine katkı sağladık.

Yardımcı Hizmetler Sınıfı dahil olmak üzere kamuda herkesin bir şekilde içerisinde kendini bulduğu, tüm kamu görevlilerini kapsayan 3600 ek gösterge çalışmasından engelli kamu görevlilerimizin de yararlanmasını sağladık.

Memur-Sen Engelliler Komisyonu olarak en son, mevzuattaki eksiklikleri ve sahada yaşanan sorunları tespit etmek, bunlara ilişkin toplumsal farkındalığı artırmak ve uygun çözüm önerileri geliştirmek için; Komisyon yönetimimiz, il temsilcilerimiz, akademisyen ve bürokratlarımızın da katılımıyla, Engellilerin Sorunlarının Tespiti ve Çözüm Önerileri Çalıştayı düzenledik ve Çalıştayın çıktıklarını raporlaştırdık. Basımı yapılan bu eser, çalışmalarında katkı sağlamak üzere ilgililerine de ulaştırıldı.

Engellilerimizin kendilerini toplumdan soyutlamadıkları aksine hayatın tam da merkezinde gördükleri, insan onuruna yaraşır bir yaşam sürmelerinin gayreti içerisinde olmaya; bunun için de engellilerin taleplerini her vesileyle, tüm platformlarda dile getirmeye ve kazanımlarımızı artırmaya devam edeceğiz.” *HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER