© Yeni Aksaray Gazetesi

Eskil topraklarından bereket fışkırıyor

Çöl bölgesi olarak bilinen Eskil ovası son yıllarda bereketiyle adeta şaha kalktı. Aksaray’ın karpuz ve kavunundan, patates ve domatesine kadar yüksek rekolteli üretiminde birinci sıraya yükselen Eskil toprakları, büyük üretim sahalarında çiftçilerin yüzünü güldürüyor.

Aksaray’ın tarım ve hayvancılıkta son dönemlerde kazanımlar elde etmesi tarımsal üretimin artmasına neden olurken, en az 7 üründe ülkemiz genelinde üretim hacmi ile ilk 10 ilin içerisinde yer alması bu başarıyı tescilleyen durum olarak ortaya çıkıyor.

İl tarım Müdürü Bülent Saklav, beraberinde kurum teknik ekibi ile birlikte Eskil topraklarını ziyaret ederek üretim alanlarında hububat ve sebze tarlalarında incelemelerde bulundular. Eskil ilçesi Küçük Sekerler yaylasında Ali Artik’e ait tarlada, iyi tarım uygulamaları kapsamında ekimi yapılan karpuz ve kavunların son durumu hakkında bilgi aldı. 250 Dekar karpuz ve 680 dekar kavun tarlasını gezen Tarım teşkilatı yetkilileri, hastalık konusunda uyarılarda bulunup üretimle ilgili bilgilerde verdiler.

Tarım teşkilatı ekibi daha sonra yine Eskil ilçesi Güneşli köyünde 300 dekar alanda patates üretimi yapan Ali atar’a at tarlayı ziyaret ettiler. Burada da iyi tarım uygulaması doğrultusunda üretim yapıldığı belirtilerek, henüz çiçekte olan patateslerin söküm döneminde ciddi bir rekolte oluşacağı görüşünde birleştiler.

Tarım teşkilatı yetkilileri, son ziyaret durağı olarak yine iyi tarım uygulamaları kapsamında Başaran köyünde bin dekar alanda salçalık domates yetiştiren Adem Canlı’ya ait üretim yerlerini gezdiler.

İl dışına gönderilecek olan salçalık domatesler bölgede yetiştirilip hayat bulurken, İl tarım Müdürü Bülent Saklav gezi vi incelemelerle ilgili şunları söyledi : “Aksaray’ın bereketli topraklarında  Yonca , Mısır, Şekerpancarı, Ayçiçeği ve Patatesin yanında Müdürlüğümüzün kontrolünde organik ve iyi tarım uygulamaları ile suyu az tüketen kavun, karpuz, salçalık domates , Aspir, kanola, elma, çilek, ceviz ve lavanta da yetiştiriyoruz. Bu üretimi gerçekleştiren başta çiftçilerimiz olmak üzere emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyoruz” dedi. *ERDEM SÜDEMEN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER