© Yeni Aksaray Gazetesi

Fırınlara gece denetimi

Zabıta ekipleri gecenin ilerleyen saatlerinde fırınlarda denetim yaparak, ürünlerin gramajı, üretim koşulları ve hijyen durumunu inceledi.

Zabıta Ekipleri, Aksaray genelindeki birçok fırında satılan her türlü ürünün gramajı, fiyatı, tüketim tarihi, üretildiği hijyen koşulları ve diğer kurallara uygunluk konularında inceleme yaptılar. Yapılan inceleme sonucunda gerekli cezai işlem ve gerekli uyarılar yapıldı.

Fırın denetimlerinde; işletmelerin kayıt belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunlukları, son tüketim tarihleri, gıda maddelerinin muhafaza durumları, etiket bilgileri, satış koşulları ve ekmek gramajları kontrol ediliyor. İşletme sahipleri ve çalışanları ise, gıda güvenliği ve personel hijyeni konularında bilgilendirildi.

Aksaray Belediyesi’ne bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halkın sağlığının ve ekonomisinin korunması için yıl boyunca denetimlerin sürdürüleceğini belirttiler. *BELEDİYE BASIN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER