© Yeni Aksaray Gazetesi

Geleceğe dair kalıcı eserler bırakıyoruz

Bedir Muhtar mahallesinde inşa edilen Cami ve Külliye Projesinde sona yaklaşıldı. Projeyi yerinde inceleyen Başkan Dinçer, bölgenin çehresini değiştirecek proje olarak nitelendirdi.

Aksaray Belediyesi tarafından Bedir Muhtar Kabristanlığına inşa edilen Külliye yaklaşık 1500 Metrekare kapalı alana sahip.  Cami içerisinde bay ve bayan bölümlerin ayrıldığı külliye projesinde bay bayan taziye evleri, şadırvan, abdesthane ve lavabolar da yer alıyor.

Mahallede tarihi dokuyu yaşatmak için külliye projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Evren Dinçer, “Orta Anadolu’nun merkezinde yer alan Aksaray’ımız geçmiş tarihlere baktığımızda köklü bir kültüre sahip. Bizler şehrimize hizmet ederken bunu hiçbir zaman göz ardı etmiyoruz. Geleceğe dair kalıcı eserler bırakmak için canla başla çalışıyoruz.

Bedir Muhtar Cami ve Külliye projemizi bu düşünce çerçevesinde hayata geçirdik. Projemiz modern mimariyle çizildi. İhale edilerek geçtiğimiz aylarda temeli atıldı. Projemiz Cami ile birlikte bir külliyede yer alması gereken sosyal donatılara yer verdik. Külliyemize manevi kimlik yükleyerek geçmiş ve gelecek arasında köprü vazifesi görmesini arzu ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER