© Yeni Aksaray Gazetesi

Geleceğin sanatçıları bu eserden ilham alacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tiyatro Salonunun yeni yüzünün açılışında yaptığı konuşmada Aksaray’a övgüler yağdırarak şunları söyledi “ İlimize yeniden kazandırdığımız bu güzide tiyatro binasının açılışı vesilesi ile sizlerle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Her şehrin bir karakterini kimliğini özetleyen sembol binalar ve yapıla vardır. Yerel kültürün izlerini oralarda bulur yaşanmışlıkları ve tarihi dokuyu oralarda hissedersiniz. Bu tarihi binada böyle bir özelliğe sahip oldukça güzel bir binadır. Burası seksen küsür yıl önce yanıcı ve patlayıcı maddeler deposu olarak kullanılıyordu. Sonraki yıllarda gaz hane olarak kullanıldı. 1978 yılında ise endüstriyel kimliğini bırakıp sanatsal kimliğe kavuştu. Yani sanayi olan üretim yerini sanatsal ve kültürel üretime bıraktı.

40 yıl önce tiyatro kimliğini kazanan bu bina Aksaray’ın sosyal ve kültürel hayatında önemli izler taşıyor. Belediyemiz bu mirasın gelecek yıllara aktarılmasında önemli bir görev ifa etti. Kapsamlı bir restorasyon çalışmasına girişti. Burada yediden yetmiş yediye şehrimizin tüm sakinleri için kültürel bir çekim merkezi olacağına inanıyorum. İnşallah geleceğin sanatçıları buradaki oyunları izleyip ilham alacaklar. Hayat bulacaklar. Aksaray bu tarihi tiyatro gibi her karışında tarihi hissettiğimiz manevi iklimi ile bize yol yol gösteren bir şehir.”

Ak Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Evren Dinçer “Aksaray’ımız sadece tarım alanında sektöründe değil, kültür ve sanat alanında da Hükümetimiz, belediyemiz döneminde çok güzel faaliyetler, yatırımlar ve uygulamalar gerçekleştirdi. Bu çalışmalarından dolayı belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Türk sanat müziği korosundaki sanatçı arkadaşlarımıza, bu organizasyonu gerçekleştiren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. ”şeklinde konuştu

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, ise konuşmasında yeni Kültür ve Sanat Merkezi ile gurur duyduğunu belirterek, Aksaray’ın 10 bin yıllık tarihe sahip bir şehir olduğunu ve birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ifade etti.

Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise konuşmasına “Eğer Türkiye’de yaşıyorsanız Al bayrağı dalgalandıracaksanız Türkiye’deki her mesele Beka meselesidir. Okul yaparsınız, yol yaparsınız, sanayi kurarsınız şehir kurarsınız, ev kurarsınız, seçim yaparsınız beka meselesidir Çünkü biz çakalların güzergâhına otağ kurmuş bir milletiz ve buradan da gitmeyeceğiz Buradan dünyaya tekrar hoşgörü, adalet, iyilik dağıtmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Milletvekili İnceöz ise konuşmasında Başkan Yazgı’nın 5 yılda Aksaray’a çok güzel eserler kazandırdığına dikkat çekerek  “ Belediye başkanımıza ben çok teşekkür ediyorum. 5 yıl boyunca çok güzel eserleri şehrimize kazandırma fırsatı buldu. Ve 5 yılın sonunda aday gösterilmemesine rağmen duruşundan asla taviz vermeden son ana kadar çalışmalarını sürdürmekte ve açılışlarını gerçekleştirmekte bizlerde seçim çalışmalarımız içerisinde fırsat buldukça kendisi ile beraber olabilme, halkımızla hemhal olma bu eserleri kazandırma adına emeği geçmiş başta şahsına ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 Yapılan konuşmaların ardından Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a tablo, Ulu cami ve Eğri minare maketleri hediye etti.  *BELEDİYE BASIN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER