© Yeni Aksaray Gazetesi

Geleneği yaşatıyoruz

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Somuncu Baba Külliyesindeki esnaflarla bir araya geldi. Belediye’ye ait Somuncu Baba fırını ziyaret ederek somun ekmeklerini inceledi. Somuncu Baba Fırınında ekmek, tam buğday ekmeği,  pide, tahinli ve somuncu baba adıyla özdeşleşen farklı karışımdan elde edilen somun ekmek üretildiğini belirten Başkan Dinçer, “Fırınımızda Anadolu’muzun manevi önderlerinden Şeyh Hamid-i Veli’nin kültürünü yaşatıyoruz. O dönemin benzer ebadında somun ekmeklerini fırınımızda üretiyoruz. Mısır unu, bal ve zeytinyağı karışımıyla ürettiğimiz somun ekmeklerine büyük talep var. Külliyeyi ziyaret eden yerli ve yabancı misafirlerimiz somun ekmeklerine rağbet gösteriyorlar. Ekmeğimiz katkısız olduğu için uzun süre bayatlamıyor. Burada yaptığımız ekmekle hem vatandaşlarımıza hizmet sunuyoruz hem de Somuncu Babamızın geleneğini yaşatıyoruz” dedi. *BELEDİYE BASIN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER