© Yeni Aksaray Gazetesi

Gelin ve kaynananın yemekleri yarıştı

 Aksaray Valiliğince yürütülen Ailemi Seviyorum Projesi kapsamında düzenlenen gelin ve kaynanaların yaptıkları yemekler yarışarak, dereceye girenlere ödülleri verildi.

Vali Hamza Aydoğdu, Aksaray Kültür Merkezi Konferans salonunda gerçekleştirilen ödül töreninde aile kavramının önemini belirtti.

Türk aile yapısında ailenin yapı taşının anne olduğunu vurgulayan Aydoğdu, şöyle konuştu: "Aile son kalemiz onu kimseye vermemeliyiz. Aile bir vatandır, nöbetini tuttuğumuz ve nöbetimizi tutan. Değerlerimize sahip çıkmalıyız. Kentte aile ve gençler üzerine çok ciddi projeler yürütüyoruz. Bugün burada proje kapsamında farkındalık oluşturuyoruz. Bizim için her annenin eli hünerli, her gelinin eli hamarattır. Hepsi bizim için birincidir.

Yarışmamıza katılan, destek veren herkese teşekkür ediyorum. Aksaray'ın tanıtılmasına vesile olan arkadaşlarımı canı gönülden kutluyorum."

Gelin Kaynana Yemek Yarışmasında dereceye girenler belirlendi. Programda ayrıca ilimizin coğrafi işaretli tarım ürünleri ve Türkiye’de üretiminde ilk 10 içerisinde olduğumuz ürünler sergilenerek tanıtılmış oldu. Dereceye giren yemeklerin sahiplerine ödülleri de verildi.*AA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER