© Yeni Aksaray Gazetesi

GOLBOL A MİLLİ TAKIMI ASÜ’LÜLERLE BULUŞTU

Portekiz’de düzenlenecek olan Dünya Şampiyonasına Aksaray’da hazırlanan A Milli Erkek Golbol Takımı sporcuları Aksaray Üniversitesi (ASÜ) öğrencileri ile bir araya geldi. “3 Aralık Dünya Engelliler Günü Farkındalık Programı” kapsamında gerçekleştirilen buluşmada, engellerin ortadan kaldırılabilmesi için iş birliği içinde yapılması gereken çalışmalara dikkat çekildi.

ASÜ’nün, engellilerin de özel olarak tercih ettiği bir üniversite olmasını istediklerini, bu manada titiz biçimde çalıştıklarını söyleyen Rektör Şahin, gerek fiziki gerekse eğitim ve sosyo-kültürel alanda pek çok düzenlemenin hayata geçtiğini belirtti. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından verilen “2022 Engelsiz Üniversiteler Ödülleri” kapsamında ASÜ’nün 29 bayrak ödülü alarak Türkiye birincisi olduğunu anımsatan Rektör Şahin, “Her zaman söylediğimiz gibi, biz ödül almak için değil zaten ödevimiz olduğu için engelsiz kampüs çalışmalarını sürdürüyoruz. Ödüller, yapıp ettiğimiz işlerin bir karşılığı olarak geliyor. Biz samimi biçimde gayret gösteriyoruz. Bu yıl Türkiye birincisi olan üniversitemiz geçen yıl da ikinci olmuştu” dedi.

BAHAR DÖNEMİNDE HEP BİRLİKTE GOLBOL OYNAYACAĞIZ

Düzenlenen programın, Kasım Ayının ilk günlerinde Golbol Milli Takımının antrenmanını ziyarette şekillendiğini anımsatan Rektör Prof. Şahin, bahar döneminde, kampüs içinde kurulacak takımlarla milli sporcuların ortak golbol maçları yapacaklarını söyledi. Bu maçlardaki temel hedeflerinin takımların birbirini yenmesi değil engellilerle ilgili çalışma alanlarına dikkat çekmek olduğunu dile getiren Şahin, “Biz gençlerimizle bir golbol müsabakasında beraber olduk. Şimdi kendi hikâyelerini anlatacaklar. Onları tanımaktan dolayı çok mutluyuz. Yaptıkları sporda çok önemli başarılar elde ediyorlar ve bizleri gururlandırıyorlar. Kendilerine kısa süre sonra yapılacak şampiyonada da başarılar diliyoruz” dedi. 

Kasım ayı başlarında Rektör Şahin’in antrenman ziyaretinde “Dur Leyla” isimli bir türküyü seslendiren milli sporcu Tuncay Karakaya, düzenlenen etkinlikte sahneye çıktı ve mini bir dinleti sundu. Belge takdimlerinin ardından ASÜ’lüler milli takıma bir sürpriz yaptı ve “Bir Oluruz Yolunda” isimli şarkıyı söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER