© Yeni Aksaray Gazetesi

Güneş panellerini de çaldılar

Hırsızlıkta sınır tanımayan karanlık kişiler sonunda bunuda mı çaldılar dedirtecek nitelikte bil eylem yaptılar. Eskil ilçesinde bir çiftçinin enerji ihtiyacını karşılamak için kurduğu ve 120 bin TL değerindeki 48 adet güneş paneli kimliği belirsiz kişilerce çalındı.

Zeki Karlı’a ait Eskil ilçesinin Gözerli Yaylası’ndaki 350 dekar arazide 680 panelin mevcut olduğu güneş enerjisi panellerinden 48 adeti kimliği belirsiz kişilerce çalındığı ortaya çıktı. Panelleri çalınan Karlı ailesinden alınan bilgiye göre, “Bu sabah tarlaya nadas için gittiğimizde panellerin bazılarının yerlerinden sökülmüş olduğunu gördük. Güneş panellerinin kurulu olan alana vardığımızda kenarlardaki panellere hiçbir şekilde dokunulmadığını ve orta kısımdan 48 panelin sökülerek götürüldüğünü yaklaşık 20 panelin de sökülmüş halde olay yerinde bırakıldığını gördük. Durumu hemen Eşmekaya Jandarması’na haber verdi. Jandarma ekiplerimiz gelip tutanak tuttu. İnşallah suçlular en kısa zamanda yakalanır.” Diye konuştular.
Aile üyeleri Eskilli çiftçilere bir de uyarı da bulunmayı ihmal etmediler, “Tarlanıza mutlaka kamera ya da fotokapan sistemi kurdurun dediler. *HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER