© Yeni Aksaray Gazetesi

GÜVENİLİR GIDA İÇİN TİTİZ KONTROL Gıda denetim ekipleri sahada

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, halkın güvenilir gıdaya ulaşımını sağlamak amacıyla market, kasap ve toplu tüketim yerlerinde rutin denetimlerini sürdürdü. Ekipler, hijyen ve saklama koşullarını detaylıca kontrol etti.

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı gıda kontrol ekipleri, vatandaş sağlığını koruma hedefiyle il genelindeki gıda işletmelerine yönelik denetimlerine aralıksız devam ediyor. Hafta başında gerçekleştirilen rutin denetimlerde, işletmeler detaylı bir taramadan geçirildi.

Ekipler, özellikle market, kasap ve toplu tüketim yerlerinde şu temel konulara odaklandı:

Ürün Saklama Koşulları: Gıdaların uygun sıcaklık ve ortamda tutulup tutulmadığı.

Soğuk Zincir: Özellikle et ve süt ürünlerinde soğuk zincir muhafazasının sürekliliği.

Hijyen: Et ve et ürünlerinin hijyen ile ilgili mevzuata uygunluğu.

İşletme Temizliği: İşletmenin genel temizlik ve personel hijyeni durumu.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların sağlığını korumak adına denetimlerin kesintisiz şekilde devam edeceğini belirtti. Güvenilir gıdaya erişimin temel öncelikleri olduğu vurgulandı.*BÜŞRA BOYSAK

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER