© Yeni Aksaray Gazetesi

Haftalık gıda denetim raporu yayınlandı

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 12–18 Temmuz 2025 tarihleri arasında yürütülen gıda güvenliği denetimlerine ilişkin haftalık raporunu kamuoyuyla paylaştı. Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen denetimlerde 35 işletmede resmi kontrol gerçekleştirildi.

Denetim kapsamındaki işletmelerin 5’i onaylı üretim tesisi, 3’ü ise kayıtlı/toplu tüketim işletmesi olarak açıklandı. Ayrıca 14 satış ve toplu tüketim işletmesinde ek resmi kontrol yapıldı.

Gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalara yönelik belge düzenlemeleri kapsamında bu hafta içerisinde 17 işletmeye işletme kayıt belgesi, 9 işletmeye ise ihracat sertifikası verildi. Bu sertifikalardan 8’i ekmek çeşitlerine, 1’i ise pastacılık ürününe yönelik olarak düzenlendi.

ALO 174 Gıda Hattı üzerinden gelen şikayetler doğrultusunda 12 denetim gerçekleştirilirken, bu denetimlerin sonucunda 5 işletmeye idari yaptırım, 5 işletme hakkında ise savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Öte yandan 2025 yılı genel verilerine göre Aksaray'da bugüne kadar 2899 gıda satış ve işletme noktası ile 224 yem işletmesi denetimden geçirildi.

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, halk sağlığının korunması amacıyla denetimlerin yıl boyunca aralıksız süreceğini vurguladı. *ERDEM SÜDEMEN

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER