© Yeni Aksaray Gazetesi

Hasandağı eteklerinde 1 ton bal ürettiler

Aksaray’da bal üretimi açısından çok önemli bir yere sahip olan Helvadere ve Hasandağı bölgesinde doğal ortamda üretilen birbirinden güzel bal çeşitleri görücüye çıktı.

Helvadere’de bal üretimi konusunda oldukça tecrübeli olan Mustafa, Abdurrahman ve Özcan Elibol kardeşler, Hasandağında yüzlerce kovandan yaklaşık bir ton bal üretimi gerçekleştirdi.

Bal üreticisi Mustafa Elibol, bu sene bal üretimin çok verimli geçtiğini süzme, petek ve karakovan olmak üzere üç çeşit bal üretiminin yapıldığını ifade ederek “ Bizler bal üretimi konusunda Aksaray’da oldukça iddialı ve tecrübeliyiz. Rakım olarak en yüksek yerde yani Hasandağımızda çiçek çeşitlerinin en fazla olduğu bölgede bal üretimi gerçekleştirdik.

 Tamamen doğal olarak ürettiğimiz ve şifa kaynağı olarak bilinen Karakovan balımızı kilosu 450 TL’den, Petek balımızı 350 TL’den süzme balımızı ise 250 TL’den satışa sunuyoruz. Ballarımızdaki en büyük özellik tamamen doğal olmasıdır. İnşallah Helvadere’nin ve Aksaray’ın balını tüm Türkiye’ye tanıtacağız” şeklinde konuştu.*SAVAŞ ULUKAYA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER