© Yeni Aksaray Gazetesi

Hava limanını tamamlayın

İYİ Parti Aksaray milletvekili Ayhan Erel TBMM KİT Komisyonunda yaptığı konuşmada, Aksaray’da 1994’de ihalesi yapılan, 1998’de yapımına başlanan 75. Yıl Cumhuriyet Havalimanının yaklaşık yüzde 70’nin tamamlandığını fakat 2002’den sonra AK Partiyle birlikte yatırım programından çıkarıldığını söyleyen Erel, yüzde 70’i tamamlanmış vaziyetteki havalimanının yeniden değerlendirilerek tamamlanması çağrısında bulundu.

Meclis komisyonunda konuşan milletvekili Erel “Bizim Aksaray'ın 1994 yılında ihalesi yapılan, 1998'de de yapımına başlanan 75. Yıl Cumhuriyet Havaalanımız vardı. Valiliğin imkânlarıyla yaklaşık yüzde 70'i tamamlanmıştı ancak daha sonra 2002 yılında AK PARTİ iktidarıyla birlikte yatırım programdan çıkarıldığını verdiğimiz bir soru önergesine verilen cevapta gördük. Gerekçe olarak da Aksaray'daki yolcu kapasitesinin bu havaalanı için kârlı olmadığı yönünde bir beyan var.

Ama günümüze baktığımızda, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Rize yani buralardaki havaalanlarındaki yolcu kapasitesini göz önüne aldığımızda Zafer Havalimanı, Balıkesir Havalimanı... Aksaray nüfusuna oranla yurt dışında en çok işçisi olan illerden 2'nci sırada yani bizim burada Aksaraylı hemşehrilerimizin talebi... Her ne kadar kıymetli ağabeyim "Sizin için Kapadokya Havalimanı'na yol yaptık." dese de 80 kilometrelik bir yolu -bugüne kadar uçuşların da yeterli olmaması nedeniyle- Aksaraylı hemşehrilerimiz çok kullanmıyor.

Tabii ki devletimizin imkânlarını da dikkate alarak bu yüzde 70'i tamamlanan, şu anda -çok affedersiniz- koyun sürülerinin barınağı hâline gelen bu havaalanını en azından daha önce Ak partili bir milletvekili arkadaşımız uçuş eğitim alanı olarak değerlendireceklerini söylemişlerdi, o da olmadı. Millî servetin zayi olmaması adına çok kıymetli Genel Müdürümüzden bu konuya eğilmesini talep ediyorum”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER