© Yeni Aksaray Gazetesi

HENTBOLDE AKSARAY BELEDİYE SPOR YILI OLDU

Aksaray Belediye Spor hentbol takımı bu yıl alt yapılara damga vurdu. 4 kategoride Türkiye derecesi elde eden tek takım oldu.

Minikler Türkiye 3.sü

Küçükler Türkiye 2.si

Yıldızlar Türkiye 2.si

Gençler Türkiye 3.sü olarak çok büyük başarı elde ettiler

Ayrıca okullarda da tamamı Aksaray Belediye Spor alt yapısının olduğu Yusuf Hakiki Baba Ortaokulu bu yıla damga vuran başka takımız oldu.

Küçükler Türkiye Şampiyonu

Yıldızlar Türkiye 3.sü olan takımız bu başarıyı iki kategoride de elde ederek büyük başarı elde etti.

Alt yapı antrenörümüz Serkan Pala bu yılı değerlendirdi: Gerçekten çok büyük başarı elde ettik bir yılda 6 tane derece elde etmek dile kolay biz bunları elde ettiğimiz için gururlu ve sevinçliyiz. Bu başarı da bize destek olana belediye başkanımız Dr. Evren Dinçer'e teşekkür ederiz.

Çalışmalarımız planlı ve programlı şekilde devam ediyoruz. Bizim amacımız gençleri topluma kazandırmak. Bu takım sosyal proje takımı biz Yusuf Hakiki Baba Ortaokulunda 5.sınıfta aldığımız öğrencileri liseye gelince Spor lisesine ve oradan Aksaray üniversitesi Beden Eğitim bölümüne girmesini sağlıyoruz. Alt yapıdan yetiştirdiğimiz çocukları A takıma alıyoruz ve önlerini açmak için başka kulüplere transfer olmalarını sağlıyoruz. Bu sayede çocuklar kendi ayakları üzerlerinde duruyor. Çocukların tamamı Belediye arsaları çocukları maddi durumları zayıf ve birçoğu parçalanmış aile çoğu. Biz spor sayesinde bu çocukların okuyup topluma kazanmasını sağlıyoruz.

Tabiki bunları başarmak hiç kolay olmuyor beklenen desteği yeterli şekilde alamıyoruz, önümüz bir çok engel çıkıyor ama biz yılmadan çalışmaya devam ediyoruz. Biz bu başarıyı sadece 3 kişi ile elde ediyoruz. Ekibimiz daha geniş olsa daha büyük başarılar daha fazla gençlere yardımcı olabiliriz.Mesala alt yapıda ben tek başına ve tek okulda çalışıyorum, bu beni çok yoruyor. Yaptığım iş büyük bir iş farkındayım ama maalesef maddi manevi karşılığını alamıyorum. Ama bu işi sevdiğim ve çocuklara hayata kazandırıp onların dualarını kazanmak bana güç veriyor.

Ayrıca bu başarılar sayesinde Aksaray ismini en iyi şekilde duyuruyoruz.

Bizler çalışarak daha fazla gençler destek olacağız ve Aksaray ismini daha iyi duyurmaya devam edeceğiz.

Bizde Spor servisi olarak takımızı tebrik eder başarılarının artarak devam etmesini dileriz.

Haber: Ersin Arslan

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER