© Yeni Aksaray Gazetesi

HENTBOLDE LİGLER KALDIĞI YERDEN BAŞLIYOR

Gençlik ve Spor Bakanı Dr.Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun ; ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrasında durdurulan spor organizasyonları yeniden başlayacağını açıklaması sonrasında hentbolde de ligler kaldığı yerden başlayacak.

THF Başkan Vekili Av. Gamze Çelik yaptığı açıklamada:’’ Türkiye Hentbol Federasyonu Yönetim Kurulu olarak ;depremden etkilenen 11 ildeki takımların ligden çekilme usullerinin belirledik. Buna göre depremden etkilenen bölgelerde bulunan takımların ligden çekilmeleri halinde, tüm hakları saklı kalmak üzere bir sonraki sezon lige devam edebilmelerine ve bu amaçla kulüplere 1 Mart 2023 tarihine kadar başvuru süresi verilmesini kararlaştırdık. Ayrıca, liglerden çekilen takımların sporcu ve antrenörlerinin başka bir spor kulübüne başvuruları halinde, 15 Mart 2023 tarihine kadar geçici transfer hakkı verilmesine karar verdik. Hentbol liglerimiz kaldığı yerden yeniden tarihlendirme yapılarak oynanmaya başlanacak. Yeni düzenlenmeler bu hafta içerisinde resmi olarak açıklanacak. Sporun iyileştirici ve birleştirici gücüne ihtiyacımız var. Hep birlikte yaralarımızı sarmaya devam edeceğiz. Son olarak ülkemizi yasa boğan depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet; milletimize başsağlığı ve yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.’’ dedi.

Hazırlıklarına devam eden Türkiye Kadınlar Hentbol 1.Lig B Grubunda yer alan temsilcimiz Aksaray Belediye Spor, sahasında oynayacağı İzmir İZGEM Spor maçı ile tekrar lige dönecek. Tarihler bu hafta içerisinde THF tarafından açıklanacak.

Haber: Ersin Arslan

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER