Huzurevi çınarlarından "Bir Sofrada Miras"
GÜNDEMAksaray Aile ve Sosyal Hizmetler (ASH) İl Müdürlüğü, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü (EYHGM) ile T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde, zengin Türk mutfak kültürünü yaşatmak amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, bu yıl beşincisi “Bir Sofrada Miras” temasıyla kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında, huzurevinde özel bir program düzenlendi.
Huzurevinde yaşamını sürdüren kıymetli çınarlar, bu özel gün için mutfağa girerek hünerlerini sergiledi. Büyüklerin sevgi ve emekle hazırladığı geleneksel menüde şu lezzetler öne çıktı:
Özenle açılan el emeği gözlemeler, Türk mutfağının vazgeçilmezi geleneksel yaprak sarmaları,
Saray mutfağından bugüne uzanan enfes gül şerbeti, Kültürümüzü yansıtan birbirinden lezzetli geleneksel yemekler.
Hazırlanan bu özel menünün tanıtıldığı ve ikram edildiği programa, Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sezgi ArpıcıElaldı da katılım sağlayarak huzurevi sakinlerini yalnız bırakmadı.
Etkinlikte Türk mutfağının sadece yemeklerden ibaret olmadığı, nesilden nesile aktarılan kültürün, paylaşmanın ve bereketin en güçlü temsilcilerinden biri olduğu vurgulandı. Büyüklerin tariflerinde saklı olan hatıraların ve mutfak sırlarının, köklü medeniyetimizin yaşayan birer mirası olduğu ifade edildi.
KÜLTÜREL DEĞERLERİ YAŞATAN ÇINARLARA TEŞEKKÜR
Türk Mutfağı Haftası vesilesiyle, hazırladıkları lezzetlerle kültürel değerleri ve mutfak mirasını canlı tutan huzurevinin kıymetli büyüklerine şükranlar sunuldu. Program, sofraların bereketinin, hanelerdeki muhabbetin ve toplumdaki birlik ruhunun daim olması temennileriyle son buldu.*AYHAN ÖZDEN
İlginizi Çekebilir