© Yeni Aksaray Gazetesi

IHLARA TERMAL OTELİN TANITIMINDA KONUŞAN ESKİ MİLLETVEKİLİ TURİZMCİ AHMET YAŞAR BİR GERÇEĞE VURGU YAPTI Turistin parasını Nevşehir alıyor, pisliği bize kalıyor

Yenilenen yeni yüzünü medya mensuplarına tanıtarak termal turizmin önemine dikkat çeken Ihlara Termal otel işletmecisi eski milletvekili ve turizmci Ahmet Yaşar, bölgenin turizm gelirlerinden Nevşehir’in ciddi pay aldığını ifade ederek, konaklama tesisi ve yatak kapasitesinin önemine dikkat çekti. Konuyu daha da açarak, Nevşehir’in turistin parasını aldığını, günübirlik Aksaray’a gelen turistlerin ise pisliğini Aksaray’a bırakıp gittiğini söyledi.

Daha önce Hüseyin Hüyük tarafından yaptırılarak hayata geçirilen Ihlara Termal Tatil köyü, el değiştirerek eski milletvekili ve Turizmci Ahmet Yaşar tarafından işletmeye açıldı. Uzun sure tadilat ve yenilikler yapılarak hizmete açılan tatil beldesi hafta sonu medya mensuplarına kapılarını açarak tanıtımı yapıldı.

Ahmet yaşar beraberinde Aksaray vali yardımcısı Mustafa Duruk, Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Güzelyurt Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu, bir dönem Kültür Turizm Müdürlüğü yapan ve siyasette Aksaray Belediye başkan adayı olarak da bilinen İbrahim Çamkerten, eski Saratlı Belediye Başkanı muharrem Kaplan ve Güzelyurt Ak parti ve MHP Belediye Meclis üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda Aksaray turizmi adeta masaya yatırıldı.

Ahmet Yaşar yaptığı sunumda, bu şehre olan sevdasından dolayı yeni bir yatırım olarak atıl vaziyette olan tatil beldesini ayağa kaldırıp Aksaray turizmine yeni bir ivme kazandırma yolunda gayret göstereceklerini ifade etti. Daha yolun başında olduklarını, yenilik ve tadilatlarla binaları birleştirmek sureti ile termal otel için proje yaptıklarını da beyan eden Yaşar, yılların turizm ve işletme deneyimi olarak Aksaray’ın turizm potansiyelini, devlet millet elele vererek arzu edilen seviyeye getirmek istediklerini belirtti. Turizmde konaklamanın çok önemli olduğuna dikkat çeken Yaşar, Aksaray’ın hali hazırda bulunan 2500 civarında ki yatak sayısının çok az olduğunu bunu 20 binlere taşımak için mutlaka bir şeyler yapılması gerektiğini vurguladı.

Turizmci İbrahim Çamkerten de turizm kültürünün yerleştirilmesi gerektiğine işaret ederek, o kadar çok kültürel varlığımız var ki bütün bu varlıkları bir kültür havuzunda değerlendirerek turisti Aksaray’a çekebiliriz dedi. Bir turist kafilesinin 4 günlük Aksaray seyahatinde nereleri gezip sonunda bu yorgunluğu termal otelde 5 günlük konaklama ile atarak nasıl turist çekileceğinin yol haritasını çizen Çamkerten, başından geçen Avrupa birliği hibe destekleri ile ilgi iki yaşanmış olayı anlatarak, bir türlü proje geliştiremiyoruz diyerek yakındığı gözlendi.

Kültür ve Turizm müdürü Mustafa Doğan ise, son yıllarda turizmde Aksaray olarak büyük mesafeler alındığına dikkat çekerek, yıllık ziyaretçi sayısının 1 milyonu geçtiğini ifade etti. Ülke genelinde turizm alanında ziyaretçi sayısında ilk 10 ilin arasında olduğumuzu da belirten Doğan, ziyaretçi sayısının çok önemli olduğunu, yatırımların bu doğrultuda tercih edildiğini bildirdi. Aksaray’ın tıpkı Organize Sanayi Bölgeleri gibi turizm bölgesi olarak yerleri olması gerektiğine de değinen Turizm müdürü Mustafa Doğan, oto yollar hava alanları gibi ulaşım bölgelerine yakın mekanlarda bu tesisleşmenin gerçekleştirilerek turizmde istenilen hedefe ulaşılacağını ifade etti. Konaklama da yatak kapasitesinin önemine dikkat çekti.

Son konuşmayı ise Vali Yardımcısı Mustafa Durak yaptı. Aynı şeyleri konuşup aynı sonuçları almanın yanlışlığına dikkat çekerek Aksaray’da bunun yaşandığını ifade etti. Turizmde iyi bir potansiyeli olan Aksaray’ın daha iyi yerlere gelmesi için şehrin tüm dinamikleri ile birlikte çalışarak gayret gösterilerek gelinebileceğini sözlerine ekledi.

Basın mensuplarına havuzlar ve konaklama odalarını gezdiren Ahmet Yaşar, sil baştan yeni bir konseptle şehre turizmi sevdirmeyi ve bu kültürü yaymayı planladıklarını beyan etti. *ERDEM SÜDEMEN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER