© Yeni Aksaray Gazetesi

İletişim Dairesi yalan habere cevap verdi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında “Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında yer alan Depremzede çocuklar cemaatlere verildi iddiası başlıklı haber-paylaşımlara ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur” denildi.

Açıklamanın devamında “Haberde bahsi geçen konu ile ilgili olarak 10.02.2023 tarihinde belirtilen adrese kolluk ve Beykoz Sosyal Hizmetler Merkezi (SHM) ekiplerimizle hane ziyareti gerçekleştirilmiştir. Yapılan tespit neticesinde hanede kalan refakatsiz konumda olan herhangi bir çocuğa rastlanılmamış olup hanede kalanların Suriye’deki savaşta eşlerini kaybeden yabancı uyruklu kadınlar ile çocuklarının olduğu, çocuklar açısından herhangi bir ihmal ve istismar bulgusunun bulunmadığı tespit edilmiştir.

Hane ziyareti sonrasında ailelere Bakanlığımız hizmetleri ve bu hizmetlere ihtiyaç duymaları halinde temas kurabilecekleri iletişim kanalları ile ilgili gerekli bilgilendirme de yapılmıştır.”

Diğer yandan yine bazı basın yayın organlarında yer alan, "Afet bölgesine gönderilen yardım tırları engelleniyor" iddiası gerçek dışıdır.

Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle bölgeye giden yardımlar, koordinasyon içinde afetzedelere ulaştırılmaktadır. Bölgedeki akut dönem bittiği için bölgeye yardım taşıyan araçlar depolara yönlendirilmektedir.

Depolarda toplanan yardımlar, AFAD eliyle koordineli bir şekilde dağıtılmaktadır. Bu uygulamadaki amaç 'engelleme' değil, afetzedelerin ihtiyacına göre ve daha düzenli yardım sağlarken bölgedeki yardım aracı karmaşasının önüne geçmektir. 'Engelleme' iddiaları tamamen asılsızdır. *HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER