© Yeni Aksaray Gazetesi

İmam Hatip Ortaokullarından Yabancı Dil Festivali

Aksaray genelindeki İmam Hatip Ortaokulları, öğrencilerin dil öğrenimini desteklemek ve sosyal becerilerini geliştirmek amacıyla muhteşem bir "İngilizce Festivali"ne imza attı. Şeyh Edebali İmam Hatip Ortaokulu spor salonunda düzenlenen organizasyon; eğitim camiasını, sivil toplum kuruluşlarını ve velileri bir araya getirdi.

Yoğun katılımın gözlendiği festivale; Aksaray ÖNDER AKİMDER İl Başkanı Celalettin Kılıç, İl Millî Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şube Müdürü İsmail Sarıkaya, okul müdürleri, STK başkanları ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Festival kapsamında İngilizce eğitmenlerinin rehberliğinde hazırlanan sosyal ve eğitim amaçlı gösteriler konukların beğenisine sunuldu. İmam hatip ortaokulu öğrencilerinin yabancı dil yeteneklerini sergilediği tiyatral skeçler, sunumlar ve eğlenceli sahne performansları davetlilerden büyük alkış aldı. Protokol üyeleri, öğrencilerin özgüvenleri ve dil hakimiyetleri karşısında memnuniyetlerini dile getirdi.

Sahne programlarının ardından protokol üyeleri ve davetliler, şenliğe katılan okullar tarafından hazırlanan proje ve materyal sergilerini ziyaret etti. Spor salonunda kurulan stantlarda, öğrencilerin yıl boyunca İngilizce derslerinde geliştirdikleri yaratıcı projeler, dil öğrenimini kolaylaştıran materyaller ve görsel tasarımlar yerinde incelendi.

Programın sonunda, imam hatip okullarında yabancı dil eğitimine yeni ve dinamik bir soluk kazandıran bu değerli organizasyonda emeği geçen okul idarecilerine, öğretmenlere, eğitmenlere ve gayretleriyle göz dolduran öğrencilere teşekkür edildi.*BÜŞRA BOYSAK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER