İŞKUR Destekli Hamurkar Eğitimi başladı
GÜNDEM1960 yılında "Stad Ekmek" olarak kurulan ve bugün UNTAD markasıyla 32 ülkeye ihracat yaparak 750 kişiye istihdam sağlayan UNTAD Unlu Mamuller firmasında, Aksaray İŞKUR İl Müdürlüğü aracılığıyla 20 kişilik Hamurkar mesleğinde İşbaşı Eğitim Programı (İEP) başlatıldı.
Başlatılan program, hem katılımcılara mesleki deneyim kazandırmayı hem de Aksaray'da genç ve kadın istihdamını desteklemeyi hedefliyor. Katılımcılara günlük 850,18 TL cep harçlığı ödeniyor.
İş kazası ve meslek hastalığı sigortası ile Genel Sağlık Sigortası primleri İŞKUR tarafından karşılanıyor.
Aksaray İŞKUR, kadınların işgücü piyasasındaki potansiyelini tam olarak ortaya koymalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen Yüzyılın Kadın İstihdamı – İşPozitif kapsamında güçlü çalışmalar yürütüyor.
2025 yılında KİPAP ve İEP gibi destekler sayesinde 3.000 Kadın özel sektörde işe yerleştirildi.
Bu kadınların yaklaşık 500'ü proje destekli programlarla istihdam edildi.
UNTAD firmasında Hamurkar mesleğinde işbaşı yapan 20 kişilik grubun, genç ve kadın istihdamına önemli bir katkı sağlaması bekleniyor. Aksaray İŞKUR, ilde istihdamı güçlendirmeye yönelik çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini belirtti.*AYHAN ÖZDEN
İlginizi Çekebilir