© Yeni Aksaray Gazetesi

İyi Partili Erel Ak Parti’ye tavsiyede bulundu

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, TBMM Genel kurulunda görüşülen Seçim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına dair kanun teklifinin ikinci bölümü üzerine partisi adına söz aldı. 10 dakikalık konuşmasının büyük kısmını milletin sorunu olarak vurguladığı geçim sıkıntısına ayıran Aksaray Milletvekili, Cumhur ittifakının seçim yasasında değişiklik yapmaya çalışmasının ise büyük bir hata olduğunu, seçim yasalarıyla oynayan hiçbir iktidarın iktidarı elinde tutamadığını belirtti. 

Emeklilikte yaşa takılanların, asgari ücretlilerin , uzman çavuşların, sözleşmeli erlerin, çiftçinin , emeklinin, işsiz gençlerin önümüzdeki seçimin belirleyicisi olacağına vurgu yapan Erel, iktidarın 35 yaş altından da oy almakta zorlanacağını belirterek, “seçimi garanti etmek istiyorsanız, 35 yaş altının seçme hakkını elinden alın” diye konuştu.

Aksaray Milletvekili Erel’in konuşması şu şekilde: “ Seçim kanunu üzerinde bu kadar çok ince hesap yapmaya, bu kadar çok kafa yormaya gerek yok. Gelin, hep birlikte “Asgari ücretliler, emeklilikte yaşa takılanlar, söz verdiğiniz halde 3600 ek göstergesi verilmeyenler, kadro mağduru taşeronlar; ataması yapılamayan öğretmenler, mühendisler, veteriner hekimler, hemşireler, sağlıkçılar; 2.500 lira maaşla geçinmeye çalışan emekliler, artan maliyetler nedeniyle borç batağına saplanmış çiftçiler, Vergi Usul Kanunu 359 mağdurları; öğrenci affı, ehliyet affı bekleyenler; emniyet hizmetleri sınıfına alınmayan infaz koruma memurları, özlük hakları konusunda güzel haberler bekleyen kahraman uzman çavuşlarımız, sözleşmeli erlerimiz oy kullanamaz.” Diye bir madde ekleyelim, seçimi garanti edelim. Bu maddeye rağmen hâlâ seçimi almama konusunda bir endişeniz varsa ek bir maddeyle 35 yaşın altındaki vatandaşların da seçme hakkını elinden alın, seçimi garanti edin. Ve “Sadece kamudan ihale alan müteahhitler ve yakınları, 5 farklı yerden maaş alanlar, 2002 yılından bu yana servetine servet katanlar oy kullanabilir.” Şeklinde bir düzenlemeyle seçimi alır, götürürsünüz diyorum” *İBRAHİM AMAÇ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER