© Yeni Aksaray Gazetesi

Jandarma Komando Asayiş Bölüğü kuruldu

Aksaray’da Jandarma Komando Asayiş Bölüğü kuruldu. Aksaray İl Jandarma Komutanlığı emrinde görev yapmak üzere kurulan komando bölüğü düzenlenen törenle görevine başladı.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Jandarma Komando Bölüğünün göreve başlaması törenine katıldı. Tören saygı duruşu ardından İstiklal Marşının okunması ile başladı. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu törende yaptığı konuşmasında; Aksaray’da ilk defa kurulan komando bölüğünün jandarma sorumluluk bölgesinde her türlü planlı görevlerde, toplumsal olaylara müdahale ve diğer verilen görevlerin icrasında her an göreve hazır bulunacağını söyledi.

Halkın can ve mal güvenliğinin sağlanmasında kolluk kuvvetlerinin büyük bir gayretle görevini yaptığını vurgulayan Vali Aydoğdu, Asayiş Komando Bölük Komutanlığı’nın açılması ile vatandaşların güvenliğinin temininde mevcut gücüne güç katacağını belirtti.

İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber’de yaptığı konuşmasında; çağın yükselen değerleri, insan hakları ve bireysel özgürlükler ile güvenlik arasındaki hassas çizgide kamu güvenliği sistemi; kolluk toplum ilişkisini ön palana çıkardığını söyledi. Büber; bu kapsamda suç ve suçlularla etkin olarak mücadele edebilmek için kolluk kuvvetlerinin, şeffaflık ve hesap verilebilirlik temeline dayanan bir strateji çerçevesinde; dinamik ve esnek olmasının zorunlu hale geldiğini kaydetti.

Komando andının söylenmesinin ardından yapılan dua ile İl Jandarma Asayiş Komando Bölüğü görevine başladı. Vali Hamza Aydoğdu Jandarma Komando Bölük Komutanlığında görevli personellerle yeni görevlerinin hayırlı olmasını dileğinde bulundu.  *ERDEM SÜDEMEN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER