Jandarma Personeline Psikolojik İlk Yardım Eğitimi
GÜNDEMAksaray Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Ortaköy Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, kriz durumlarında saha müdahalesini güçlendirmek amacıyla jandarma personeline yönelik "Psikolojik İlk Yardım Eğitimi" düzenledi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Psikolojik İlk Yardım Eğitimi programı kapsamında gerçekleştirilen eğitim; İl PSD (Psikososyal Destek) Eğiticisi Seval Avcı tarafından Ortaköy İlçe Jandarma Komutanlığı hizmet binasında verildi.
Eğitim programına, Ortaköy İlçe Jandarma Komutanlığı ile Otoyol Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan toplam 20 jandarma personeli katılım sağladı.
Kapsamlı sunum ve bilgilendirmelerin yapıldığı eğitimde öne çıkan hedefler şunlar oldu:
FARKINDALIK VE BECERİ GELİŞİMİ: Olası afet, kaza ve kriz durumlarında psikolojik ilk yardım hususunda personelin bilgi ve becerilerini üst seviyeye çıkarmak,
DOĞRU MÜDAHALE TEKNİKLERİ: İhtiyaç sahibi ve travmaya maruz kalmış bireylere yönelik sahada uygulanacak doğru yaklaşım modellerini aktarmak,
DESTEK MEKANİZMALARI: Kriz anlarında kamu kurumları arasındaki psikososyal destek ve yönlendirme mekanizmalarının etkinliğini artırmak.
Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, güvenlik güçleri ve saha personeline yönelik koruyucu ve önleyici eğitim faaliyetlerine il genelinde devam edeceğini belirtti.*İBRAHİM AMAÇ
İlginizi Çekebilir