© Yeni Aksaray Gazetesi

KADIN AKTİVİTE MERKEZİNİ BAKAN YANIK AÇTI Güçlü aileler güçlü toplumu oluşturur

Aksaray Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Hasas Nakkaş Küçük Bölcek Kadın Aktivite Merkezi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın katılımı ile açıldı.

Kadınların becerilerinin ve yeteneklerinin ortaya çıkartılması, aile ekonomilerine katkı sağlamaları ve sosyal hayata aktif katılım sağlaması amacı ile yapılan Kadın Aktivite Merkezinin açılışına Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Milletvekili İlknur İnceöz, Vali Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Genel Müdürler, Ak Parti  İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Ak Parti Teşkilat Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Muhtarlar, Meclis Üyeleri, İl Müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, açılışta yaptığı konuşmada, “Kadınlarla aileler güçleniyor, güçlü aileler güçlü toplumu oluşturuyor” dedi. Bakan Yanık konuşmasının devamında “Kadınlarla aileler güçleniyor, güçlü aileler güçlü toplumu oluşturuyor” dedi. Bir toplumun gelişmesinin önündeki en önemli engellerin başında toplumu oluşturan bireylerin kadın erkek, genç, yaşlı, çocuk fark etmiyor üretkenliğinin elinden alınması ve atıl hale dönüşmesi olduğunu belirten Bakan Yanık, “Tüm fertleri ile çalışan üreten toplumlar, refahı ve huzuru daha kolay elde eder. Bu noktada özellikle kadınlarımıza çok önemli bir rol düşüyor. Kadınların güçlenmesi ile aileler güçleniyor. Güçlü aileler güçlü toplumu oluşturuyor. Bu sebeple Bakanlık olarak kadınlara ve çocuklarımıza yönelik hizmetlerimize hassasiyet gösteriyoruz. Kadınların hayatın her alanında yer alması ve fırsat eşitliğinin sağlanması AK Parti hükümetleri olarak bizim her zaman öncelik verdiğimiz, üzerinde hassasiyetle durduğumuz meselelerden birisi ola geldi ve öyle de devam ediyor. Aynı şekilde çocuklarımız da bizim geleceğimizin anahtarı olarak her zaman öncelikli gruplarımız arasında yer alıyor. Kadınların hayatın her alanında daha aktif rol almalarını, hak ve fırsatlardan eşit biçimde yararlanmalarını sağlamak üzere hükümet olarak 20 yıldır aralıksız ve bu konuda son derece rüştünü ispat etmiş bir gerçeklikte çalışıyoruz. Kadınlarla ilgili hizmetlerimizin çıkış noktasını, kadınların güçlendirilmesi, kadının statüsünün yükseltilmesi ve toplum içinde hak ettiği refah payına erişmesi oluşturmaktadır. Biz milletimizin her bir ferdini kadın, erkek, yaşlı, genç kim olursa olsun ürettiğimiz sosyal refahtan eşit pay alması için uğraşıyoruz. Bunun altyapısını oluşturmak, istihdamda, sosyal hayatta, eğitimde, iş hayatında aklınıza gelebilecek bütün başlıklarda bunun altyapısını oluşturabilmek için çabalıyoruz.
Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ise “Kadın Aktivite merkezlerimiz, bölgemize hizmet eden bir yapıdır. İçerisinde kadınlarımız, hanımlarımız çok farklı aktiviteleri yerine getirmekte. Çok güzel faaliyetler hem eğitici hem de kendi aile bütçelerine gelir sağlayıcı faaliyetler yapıyorlar. Aynı zamanda çevrelerine, komşularına ve sosyal çevrelerine fayda sağlayacak organizasyonları da bu aktivite merkezinde yerine getiriyoruz. Aksaray Belediyemiz tarafından sosyal belediyecilik anlamında yapılan yatırımlardan bir tanesidir. Bu ve benzeri yatırımları da süreç içerisinde sizlerin de destekleri ile hayata geçirmeyi planlıyor, düşünüyoruz. Bu mahallemize bu aktivite merkezimizin hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Mahallemizdeki kadınlarımızda bekliyorlardı ne zaman açılacak diye” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Dualar edilerek kadın aktivite merkezinin açılışı yapıldı. Ardından Belediye Başkanı Evren Dinçer Bakan Yanık’a aktivite merkezini gezdirerek bilgiler verdi. *BELEDİYE BASIN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER