© Yeni Aksaray Gazetesi

KADINA EL KALKMAZ Ailede sevgi çemberini genişletelim

Aile içi kadına yönelik şiddet, şiddetin çocuk ve kadınlar üzerinde etkileri, KADES tanıtımı, şiddetle mücadele mekanizmaları, şiddetle mücadelede toplumsal farkındalığın önemi kapsamında Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde çalışanlara yönelik farkındalık etkinliği düzenlendi.

‘Kadına El Kalkmaz’ sloganı ile düzenlenen farkındalık etkinliğine Vali Hamza Aydoğdu’nun eşi Emine Aydoğdu, Vali Yardımcısı Mustafa Duruk, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Yarbay Fatih Yıldırmaz, OSB Müdürü Ayhan Ermiş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Alirıza Sözeriyim, Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü eşi Türkan Aktürk, etkinlik paydaşı kurumlar; Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü temsilcileri katıldı.

Kalde Boru fabrikası ev sahipliğinde fabrikada çalışan kadın ve erkek işçilerin katıldığı farkındalık etkinliğinde konuşan Vali Hamza Aydoğdu’nun eşi Emine Aydoğdu; düzenlenen bilgilendirme çalışmalarının amacının aileden başlayan sevgi çemberini genişletmek, iyilikleri yaymak ve çocuklarımıza daha yaşanabilir bir toplum düzeni bırakmak için büyük önem taşıdığını söyledi.

Vali Yardımcısı Mustafa Duruk’da yaptığı konuşmada; “Kadına yönelik şiddet ve şiddetin her türlüsünün önlenmesine yönelik hazırlanan ve tüm Türkiye’de uygulanan eylem planı kapsamında toplumun her kesimine ulaşarak bu konuda bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Haftanın üç günü işyerleri, emekçiler, esnaflarımıza ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve şiddetin her türlüsü ile mücadelede bu çalışmaları arttırarak devam ettireceğiz” dedi.

Etkinlik sonunda çalışanlara hazırlanan broşürler dağıtıldı. *HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER