© Yeni Aksaray Gazetesi

KADINLARA SESLENDİLER Birlik olun, kooperatifleşin

Kadınların günlük hayatın her alanında yer almalarından sonra birliktelik oluşturup kooperatifleşme yolu ile üretime büyük katkılar sağlanacağı belirtildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile İl tarım Müdürlüğünün ortak projesinde kadınlara yönelik bilgilendirme yapıldı.

Her iki bakanlığın faydalanıcı olarak yer aldığı ‘Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi’ kapsamında düzenlenen eğitime Kooperatif Temsilcileri, Hanımeli Pazarı Üyeleri ve Kadın Muhtarlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmalarını Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nurettin Ulaş ve İl Tarım ve Orman Müdürü Necdet Demir yaptılar. İl Müdürü Nurettin Ulaş yaptığı  konuşmada “Saygıdeğer konuklar, bugün burada, kadınların ekonomik ve sosyal güçlenmesi adına büyük bir adım atan “Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesinin” bir parçası olmanın gururunu yaşıyoruz.

Kadınların emekleriyle sadece kendilerini değil, ailelerini ve tüm toplumu nasıl dönüştürdüklerine şahit oluyoruz.

Kadının güçlenmesi, aslında hepimizin geleceğine yapılan bir yatırımdır. Üreterek, dayanışma ile hareket ederek, hep birlikte daha güçlü bir toplum inşa ediyoruz.Bu yolda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

İl Tarım Müdürü  Nejdet Demir ise, kadın dayanışmasının oluşturduğu kooperatifler sayesinde Aksaray’da örneklerin olduğunu hatırlatarak, yurdun dört bir yanına kadınların el emeği göz nuru olan ürünlerin sevkiyatı ile bu dayanışma ve birlikteliğin önemine dikkat çekti. Üreten kadınların devlet ve kurumları olarak her zaman yanlarında olup desteleneceğini ifade etti. *İBRAHİM AMAÇ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER