© Yeni Aksaray Gazetesi

Kalanlar Millet Bahçesi baharda hizmete girecek             

    Aksaray Belediyesi’nin şehre vizyon katacak projelerinden olan Millet Bahçesi en eski yerleşim yerlerinden olan Kalanlar Mahallesinde hayata geçirildi. 42 dekarlık alanda inşa edilecek olan millet bahçesi tamamlandı.

Şehrin yeşil alan varlığını ciddi oranda artıran Millet Bahçesinde mevcut ağaçların yanı sıra yeni yetişmiş ağaçlar ve çeşitli süs bitkileri dikildi. Toplam Bin 191 adet ağaç ve 12 Bin süs bitkisinin bulunduğu millet bahçesinde vatandaşlar doğal güzelliklerle buluşacak.

 Vatandaşların aileleri ile birlikte hoşça vakit geçirecekleri Millet Bahçesi yürüyüş yolları ile donatıldı. Ayrıca sağlıklı yaşamı desteklemek amacı ile projenin tüm alanlarına ulaşabilecek bisiklet yolları oluşturuldu.

                Birbirinden renkli oyun alanları ve spor alanları da gençlerin ve çocukların ilgisini çekebilecek nitelikte dizayn edildi. Günün her saatinde güvenle kullanılması için aydınlatma çalışmaları yapılan Millet Bahçesinde dekoratif kamelyalar da yerleştirildi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer; ‘’Kalanlar Millet Bahçemiz konumu, muhteşem doğası ve tarihi dokusu itibari ile şehrin en işlek park ve yeşil alanı olması bekleniyoruz. Vatandaşlarımıza Melendiz Çayı’nın serinliğinde, rengarenk çiçek kokusu içinde doğa ile iç içe zaman geçirebileceği bir mekânı hazır hale getirdik. Baharla birlikte vatandaşların hizmetine açacağız” dedi. *BELEDİYE BASIN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER