KAMERA SAYISI 28'E YÜKSELDİ Ağaçören'in güvenlik ağı genişletildi
GÜNDEMAksaray'ın Ağaçören ilçesinde, vatandaşların huzur ve güvenliğini artırmak amacıyla İlçe Emniyet Amirliği'nin kullandığı Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE) ağı, Kaymakamlığın desteğiyle modernize edilerek genişletildi. Yapılan çalışmalarla ilçedeki kamera sayısı 17'den 28'e çıkarıldı.
Daha önce ilçe giriş-çıkışlarında 2 Plaka Tanıma Sistemi (PTS) noktası ve merkezde 5 farklı noktada 16 sabit ve 1 döner kamera ile izleme yapılırken, yeni eklenen kameralarla güvenlik ağı önemli ölçüde güçlendirildi.
Yeni sistemle birlikte artık ilçe merkezi 8 farklı noktada 25 sabit ve 3 döner kamera ile 7/24 izleniyor. Bu artışla birlikte toplam aktif kamera sayısı 28'e yükseldi.
Yetkililer, genişletilen bu ağ sayesinde, ilçe genelinde şüpheli araç ve şahısların takibinin daha etkin yapılması, meydana gelebilecek olaylara çok daha hızlı müdahale edilmesi ve suç ve suçlularla mücadelede caydırıcılığın artırılmasının hedeflendiğini belirtti.
Ağaçören İlçe Emniyet Amirliği'nden yapılan açıklamada, vatandaşların güvenliği için teknolojinin tüm imkânlarının kullanılmaya devam edileceği ve huzurlu bir ortamın sürdürülmesi için çalışmaların aralıksız süreceği vurgulandı.*ERDEM SÜDEMEN
İlginizi Çekebilir