© Yeni Aksaray Gazetesi

Kavurucu sıcaklık alarmı verildi

Afrika ve Basra üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisi altına girecek olan Aksaray’da önümüzdeki bir hafta boyunca termometreler 40 dereceyi görebilir. Meteoroloji yetkilileri, kent genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerine çıkacağına dikkat çekti.

Türkiye genelinde etkili olacak aşırı sıcakların Aksaray’da da ciddi şekilde hissedileceği belirtilirken, özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkılmaması konusunda vatandaşlar uyarıldı.

Uzmanlar, özellikle 11.00 ile 16.00 saatleri arasında yaşlıların, çocukların ve kronik rahatsızlığı bulunan bireylerin dışarı çıkmaktan kaçınması gerektiğini vurguladı. Mecburi durumlarda dışarı çıkan vatandaşların mutlaka yanlarında su bulundurmaları, hafif giysiler tercih etmeleri ve güneşten korunmak için şemsiye gibi önlemler almaları tavsiye edildi. *CEREN NERGİZ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER