© Yeni Aksaray Gazetesi

Kentsel Dönüşümü yapacak firma çalışmalara başladı

Aksaray Belediyesi ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca yürütülen Hamidiye Kentsel Dönüşüm Projesinin ihale süreci tamamlanmasının ardından, dün proje mahallinde basın toplantısı yapan Belediye Başkanı Evren Dinçer, projenin tamamlanması halinde şehir merkezinin çehresinin tamamen değişeceğini söyledi. 

Başkan Dinçer “Hamidiye Kentsel Dönüşüm Projemizde yeni binaların temelleri için ilk kazmayı Meclis Üyelerimiz ile birlikte vurduk. Aksaray'ımızın kalbinde başlattığımız Kentsel Dönüşüm projemizle, yüklenici firma inşaat çalışmalarına başladı.  Depreme dayanıklı 574 birim, çift katlı otopark, 25 mt'lik yeni cadde, modern dükkanlar. Aksaray'ımıza hayırlı olsun” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, bölgede medya mensuplarına yaptığı açıklamada  “Ülkemizin en önemli konuların arasında yer alan kentsel dönüşümü şehrimizde başlatmış bulunuyoruz. Ülkemizin deprem kuşağında olması, 6 Şubat tarihinde yaşanan ülkece yaşamış olduğumuz deprem gerçeği, özellikle yerel yönetimdeki belediyeleri olarak depreme dayanıklı yapılar inşa etmek ve bu konuda önleyici tedbirler almamıza sebep oldu. Hamidiye Mahallemizde 700 bağımsız birimden oluşan bir kentsel dönüşüm projesi ile şehrimizi rahatlatacak oto park projesi, bu projenin içerinde yer alıyor. Aynı zamanda konut ve ofislerin olduğu kompleks bir yapı olacak. Çevre düzenlemesiyle beraber şehrimizin merkezinde nefes alma noktası oluşturmuş olacağız. Bu şehrimiz için yeterli değil, şehri yenilemek için 1999 öncesi yapılan yapıları daha modern ve daha sağlam yapılarla yenilemek ve insanlarımızın daha güvenli konutlarda ikamet etmesini arzu ediyoruz. Aksaray Belediyesi olarak kentsel dönüşümü önemsiyoruz ve bu yüzden şehrimizin tam merkezinde bu dönüşümü başlatmış oluyoruz.” *BELEDİYE BASIN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER