© Yeni Aksaray Gazetesi

Kız öğrenciler için ‘Hafızlık Merasimi’ düzenlendi

Aksaray İl Müftülüğüne Bağlı Kur’an Kurslarında hafızlığını tamamlayan 60 kız öğrenci, Üniversitenin Konferans salonunda düzenlenen merasimle Hafızlık taçlarına kavuştular.

 Hafızlık merasimi Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, DİB Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, Vali Yardımcısı Şeyma Polat Balak, İl Müftüsü Veysel Işıldar, birim amirleri, STK başkanları, öğrenci velileri, davetliler ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program açış konuşması, protokol konuşmaları ve bir öğrencinin teşekkür konuşması ile devam etti.

İl Müftülüğü İlahi ekibinin ilahi dinletisi sonrasında İl Müftüsü Veysel Işıldar Hafızlar ile Hafızların yetişmesinde emeği geçen aileleri, hocaları ve destek olan herkes için dua etti.

Duanın ardından 60 kız öğrenci için ‘Taç Merasimi’ düzenlendi. Hocaları öğrencilerine tek tek ‘Hafızlık Taçlarını’ takdim etti.

Altıntaç Kız Kur’an Kursundan 24 öğrenci,

Hz. Hatice Kız Kur’an Kursundan 10 öğrenci,

Fatımatüz Zehra Kız Kur’an Kursundan 11 öğrenci,

Cemaleddin Aksarayi Hafız İmam Hatip Ortaokulu Kız Kur’an kursundan 14 öğrenci

ve İmam-Hatip olan babasının yanında kendi imkanlarıyla hafızlık eğitimini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan sınavda başarılı olan 1 kız öğrenci olmak üzere 60 öğrenciye hafızlık taçları takıldı.

Alkışlar ve dualar eşliğinde gerçekleştirilen merasimde duygu dolu anlar yaşandı. Program, hafız öğrencilere Hafızlık Belgeleri ve hediye takdimi ile sona erdi. *ERDEM SÜDEMEN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER