© Yeni Aksaray Gazetesi

KONUK SUNUMCU BİRSEN BAŞAR ‘’Otizmle Yaşamak ile muhteşem iletişim kuruldu

Aksaray Otizm Dayanışma Derneğinin organizesiyle Aksaray’a gelen ünlü konuşmacı Birsen Başar sunumuyla birçok konuda otizmin başarılı olduğunu ifade ederek ünlü otizmli elon mask ve anştayn isimlerini öne çıkardı.

Birsen Başar ‘’otizmle yaşamak" adlı sunum ile iletişim kurdu. Aksaray Otizm Dayanışma derneğinin organizesiyle Aksaray'a gelen ünlü konuşmacı Birsen Başar sunumuyla birçok konuda otizmin başarılı olduğunu ifade ederek ünlü otizmli elon mask ve anştayn isimleri öne çıkardı. Programa Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, İşkur Müdürü Mahmut Akkuş, Engelliler Koordinasyon Başkanı Bekir Kaya, Ak Parti kadın kolları başkanı Ferhan Polat MHP kadın kolları başkanı Neriman Fidan, OTİZM Dayanışma derneği başkanı Cennet İnceöz ve otizmli Aileler katıldı. Otizmin iç sesi Birsen Başar slayt eşliğinde Normal insanların beyinleri ile otizimli ailelerin farkını anlatırken normal insanlar beyinlerinde yorumladıkları şaronfa detaylara takılmadan boşalır ancak Otizmli insan beyni gördüklerini beyinlerinde tüm ayrıntılarıyla incelediği için beyinleri doludur, ve onları çok yorar. Cep telefonlarının ağır çalıştığı misali ağır hareket ettirir dedi. Otizimliler sosyakleşemezler, arkadaşlık kurmakta zorlanır ancak kimse arkadaşlığın bitecek olduğunu söylemiyor. Ben arkadaş olduğumla yıllarca arkadaşlığımı sağlama yaparım dedi.

Dünya televizyonlarında ilgiyle izlenen Birsen Başar farklı bir konumda şu an dünyada bir örneği daha yok. Hollanda'da doğan ve ancak 21 yaşındayken otizm teşhisi konulan Birsen Başar, Otizmle Yaşama adlı sunum yapmak için Aksaray’a geldi hayranlarıyla harika diyalog kurarak yaşamı hakkında örneklerle Otizmi anlattı. Aksaray Bilim merkezinde ücretsiz olarak verilen seminere ilgi fazlaydı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER