© Yeni Aksaray Gazetesi

Mera alanına yapılan evler polis nezaretinde yıkıldı

Eskil Belediyesi, mera ve hazine arazilerinde izinsiz ekim yapan kişilere yönelik şikayetlerin artması üzerine bir açıklama yaptı. Belediyenin açıklamasında, 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 42. maddesi gereğince para cezası uygulanacağı ve aynı kanunun 32. maddesinin son fıkrası uyarınca izinsiz ekim yapılan alanların derhal yıkılarak sürüleceği belirtildi. Bununla birlikte, Türk Ceza Kanunu’nun 154. maddesi gereğince izinsiz ekim yapan kişiler hakkında Eskil Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi.

Belediye, yapılan duyuruya uymayan kişilere karşı hiçbir mazeretin kabul edilmeyeceğini ve herhangi bir tolerans gösterilmeyeceğini vurguladı. Devam eden imar çalışmalarının aksatılmaması adına, tüm vatandaşların kurallara riayet etmesi gerektiği ifade edildi.

Belediyeden yapılan çağrıda şu ifadelere yer verildi: “Mera arazilerine izinsiz ekim yapan ve bu duyurulara uymayan kişiler için hiçbir mazeret kabul edilmeyecek, hiçbir tolerans gösterilmeyecektir. Bu konuda tüm vatandaşlarımızın duyarlı olmasını ve kurallara uymasını bekliyoruz. Aksi takdirde, yasal işlemler kaçınılmaz olacaktır.”Denildi.

Belediye, bu tür yasadışı faaliyetlerin sürdürülmesi halinde vatandaşların yasal yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklarını ve mera alanlarının korunması için tüm önlemlerin alınacağı ifade edildi. *HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER