MİLLETVEKİLİ TURAN YALDIR Islah olmayan suçlular için çarpıcı bir öneri sundu
GÜNDEMMilletvekili Yaldır açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Hırsızlık, gasp, uyuşturucu, tehdit, taciz, tecavüz ve cinayet gibi suçlara defalarca bulaşan ve ıslah olmayan suç makinaları sokaklarda kol geziyor. İnsana karşı suç işleyenler için caydırıcılık neredeyse sıfıra indi. İşte tam bu noktada radikal çözümleri artık konuşmak zorundayız.”
Milletvekili Yaldır, El Salvador örneğini hatırlatarak şu değerlendirmede bulundu: “El Salvador daha önce cinayetin başkenti, uyuşturucu baronlarının ve suç örgütlerinin hakim olduğu bir ülkeydi. 3 yıl süren kararlı bir mücadele ülkeyi huzurlu ve güvenli bir hale getirdi. Biz de sokaklarımızda sayısı her geçen gün artan suç makinalarına karşı aynı kararlılığı göstermeliyiz.”
Açıklamasında dikkat çekici bir çözüm önerisi de getiren Yaldır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye nasıl Afganistan ve Suriye’den gelen göçmenlere kapısını açtıysa, şimdi de bu ülkelerle anlaşarak oralarda yeni cezaevleri inşa etmelidir. Eli kanlı terör suçluları başta olmak üzere defalarca suça bulaşmış ama ıslah olmamış failler, inşa edilen bu cezaevlerinde cezalarını yatmalıdır. Türkiye’nin inşa ettiği ve yönettiği bu cezaevlerine gönderilen bir suç makinası da inanıyorum ki hapisten çıktıktan sonra tekrar suça bulaşmaya cesaret dahi edemeyecektir.”
Milletvekili Yaldır bu sayede vatandaşların can güvenliklerinin sağlanacağını belirterek, “Böylelikle kadınlar, çocuklar ve masum insanlar sokaklarımızda can güvenliği tereddüdü olmadan, gönül rahatlığıyla yaşayabileceklerdir” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı. *HABER MERKEZİ
İlginizi Çekebilir