© Yeni Aksaray Gazetesi

Milli Eğitim Müdürlüğü 87 bin 605 Avro hibe desteği aldı

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyonu kapsamında, 2023 yılı faaliyetleri başarıyla tamamlandı. 2021-2027 yılları arasında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından akredite edilen İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2023 yılı Okul Eğitimi Programı kapsamında 87.605 avro hibe desteği aldı.

Hareketlilikler kapsamında konsorsiyum üyesi olan 20 okuldan 38 öğretmen ve idari personel ile 32 öğrenci, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde düzenlenen eğitim ve gelişim etkinliklerine katıldı. Avusturya'nın Viyana, Çekya'nın Prag, Kuzey Makedonya'nın Üsküp ve Romanya'nın Bükreş şehirlerinde gerçekleştirilen işbaşı izleme, öğrenci grup hareketliliği, öğretme görevlendirmesi ve kurs faaliyetleri ile katılımcılar, eğitimdeki yenilikçi yaklaşımları gözlemleme ve farklı kültürlerle tanışma fırsatı buldular.

Süreç boyunca, öğretmenler ve idari personel mesleki gelişimlerini artırma imkânı elde ederken, öğrenciler de farklı ülkelerdeki akranlarıyla iş birliği yaparak hem dil becerilerini geliştirdi hem de uluslararası bir perspektif kazandı. Programa dâhil olan katılımcılar, edindikleri bu deneyimlerle Aksaray'daki eğitim ve öğretim süreçlerine yenilikçi bakış açıları kazandırmayı hedefliyor.

Müdürlüğümüz, Erasmus+ projeleri kapsamında uluslararası iş birliğini güçlendirmeye ve öğrenciler ile öğretmenlerin eğitim ve öğretim alanındaki donanımlarını artırmak için faaliyetlerini devam ettirmektedir. *ERDEM SÜDEMEN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER