© Yeni Aksaray Gazetesi

Minik öğrencilere ‘yerinden yönetim’ dersi

​​​​​​​Büyük Bölcek Mahallesi Muhtarı Songül Demir, Emlak Kredi İlköğretim Okulu’nda öğrencilerle buluşarak muhtarlık makamını ve mahalle yönetimini anlattı. Miniklerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Demir, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın merakı bizleri mutlu etti" dedi.

Yerel yönetimlerin en temel birimi olan muhtarlık müessesesi, bu kez bir sınıf ortamında çocuklara tanıtıldı. Emlak Kredi İlköğretim Okulu 2/B sınıfı öğrencileri, hayat bilgisi dersi kapsamında işledikleri "Yönetim Birimleri" konusunu, bizzat bir mahalle muhtarından dinleme fırsatı buldu.

"MUHTAR NE İŞ YAPAR?"

Sınıf öğretmeni Mustafa Eliaçık’ın daveti üzerine derse katılan Büyük Bölcek Mahallesi Muhtarı Songül Demir, öğrencilere muhtarın görevlerini, mahallede yürütülen hizmetleri ve yerel yönetimlerin toplumsal yaşamdaki önemini anlattı. Teorik bilgilerin ötesinde, bir muhtarın günlük mesaisinde neler yaptığını örneklerle açıklayan Demir, mahalle sakinlerinin taleplerinin nasıl çözüme kavuşturulduğunu paylaştı.

MİNİKLERDEN MERAKLI SORULAR

Dersin soru-cevap kısmında ise minik öğrencilerin heyecanı ve merakı dikkat çekti. Mahalle yönetimine dair birbirinden ilginç ve güzel sorular yönelten 2/B sınıfı öğrencileri, Muhtar Demir’i hem şaşırttı hem de sevindirdi. Öğrencilerin ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Songül Demir, çocukların yerel yönetimlere dair bu denli farkındalık sahibi olmasının umut verici olduğunu belirtti.

EĞİTİM VE MAHALLE DAYANIŞMASI

Buluşmanın sonunda Muhtar Songül Demir, nazik daveti için öğretmen Mustafa Eliaçık’a teşekkür ederek tüm öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi. Okul ve mahalle muhtarlığı arasındaki bu tür etkinliklerin, çocukların yaşadıkları çevreyi tanıması ve vatandaşlık bilinci kazanması açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.*BÜŞRA BOYSAK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER