© Yeni Aksaray Gazetesi

MUHTARLARA KAHVALTI VERİLDİ Hepimiz bir olup iş yapmamız lazım

Aksaray Ticaret Borsası kış mevsiminin gelmesiyle birlikte okul öğrencilerine giyim ve kırtasiye yardımı için harekete geçti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile ortaklaşa her kış mevsiminde eğitim faaliyetlerini artırarak öğrencilere destek sağlayan Ticaret Borsası bu yıl faaliyetine farklı bir programla imza attı. Şehrin sevilen yüzü ve eğitimci olan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Bekir Kayan, Süt Birliği Başkanı Esat Zengin, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Serkan Koray Zeybek ve diğer sivil toplum kuruluşları (STK) ile köy ve mahalle muhtarları, daire müdürleri bir çadırda toplandı. Ticaret Borsasında gerçekleştirilen programda ilk olarak 20 dakika kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. Okunan kitapların ardından Ticaret Borsasının otağ çadırında kahvaltı verildi.

BU MEMLEKETTE YAŞAMANIN BEDELİ VAR

Toplantıda bir açıklama yapan Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, birlik ve beraberlik mesajı veren konuşmasında muhtarların ve çalışmaların önemine değindi. İhtiyaç sahibi ailelere daha kolay ulaşmak ve ilçe, köy ve beldedeki muhtarların sorunlarının olup olmadığını değerlendirmek için tüm köy muhtarlarıyla bir araya geldiklerini belirten Başkan Özkök, “Muhtarlarımızla birlikte inşallah birçok organizasyonu gerçekleştireceğiz. Sayın Valimizin himayelerinde bir kitap okuma programı yaptık. Bana tesadüfen birlik ve beraberlikten bahseden güzel bir kitap denk geldi. Herkes birliğe, beraberliğe ve zamana çok önem veriyor. Birlik, beraberlik ve zamanı anlatan bir kitaptı. Zamanı iyi kullanabilmek adına önce ailemizde, sorumlu olduğumuz mahallelerde, şehrimizde, “Bu memlekette yaşamanın bedeli var” şuuruyla hareket ederek, zaten sizler seçilmiş, inanmış ve bu manada yüreği köyü için, mahallesi için, şehri için, vatanı için çarpan insanlarsınız, biz yakından biliyoruz. Allah sizlerden razı olsun. Ama “Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır” diyen büyüklerimiz bunu çok doğru söylemişler. Biliyorsunuz ki turnalar alayıyla uçar, hiçbir zaman tek başına bir iş olmaz. Baş başa verirsek taş yerinden oynar” dedi.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’da, birlik ve beraberlik içiresinde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Aksaray’da yapılan yatırım ve diğer çalışmalardan bahsetti. Türkiye'de yönetimle, muhtarlar arasında bu kadar yatay ve dikey iletişimin olduğu en güzel en iyi illerden birisi Aksaray. Şimdi bizim kültürümüzde, medeniyetimizde insanı inşa etme. Hiçbir şey inşa edemezsiniz. Bizim kültürümüz ve medeniyetimizin zirvede olduğu dönemlere bakın. Hep insan inşa ediliyor. İnsanın kalbi ve ruhu inşa edilmiştir. Şimdi bakın bu hafta yaşadığım bir gururu anlatmak istiyorum size. Bir grup başkan vekilimizle beraber bir iş adamı geldi. Organize sanayiden yer istiyor. Ben dedim ki 50 bin metre kare verelim. Sayın Valim 50 bin bize yetmez. Ne istiyorsun? Dedim. 700 bin metrekare yer lazım dedi. Ne yapacaksın sen dedim? Ben dedi burada savunma sanayiyle ilgili bu tüfeklerin fişeklerini üreteceğim. Çarşamba günü Lakos'un genel müdür ve genel müdür yardımcıları geldi. Sayın Valim biz buraya işte enerjiyle ilgili bir şey kuracaktık. Dün ben bir görüşme yaptım. İstanbul'un, bugün dünyanın değişik yerlerinde olan restoranın ortağı Aralık ayında buraya geldi. Ya ben Aksaray'ı duydum. Gıda sektörü gittikçe dünyada trend olmaya başladı. Bu pandemiyle birlikte ilerledi. Orada biz bir gıdayla ilgili bir depolama ve paketleme fabrikası açmak istiyoruz. Bize yardımcı olur musunuz? dedi. Onun yanında İstanbul'un değişik sektörlerinde iş yapan iş adamları Kasım ayının ikinci haftasında on kişilik bir heyetle Aksaray'ımıza gelecekler ve biz onları misafir edeceğiz. Ben her zaman dediğimi burada yine söylüyorum. Bazen bize de soruyorlar. Ya bu Aksaray'da ne oluyor? Olan şu. Bir bakanımıza söylediğimi aynen burada söylüyorum. Biz gelen bütün herkesi değerli kılıp gönderiyoruz. Yaptığımız bu. Bizim yaptığımız başka bir şey yok. Yoksa Aksaray gelişmiş büyük şehirlerden çok çok ileri değil. Ama biz o muhtarıyla, sivil toplum örgütü başkanıyla, il müdürleriyle birlikte biz ne yapıyoruz? Samimiyetle onları değerli hissettirerek gönderiyoruz. Ben şuna inanıyorum. Bir yerde birlik ve beraberlik varsa orada kesinlikle başarı vardır. Aksaray'da mesela çok olumsuz arkadaşlarımız geçen hafta bana bir şey dediler ve çok mutlu oldum. Sayın valim dediler. Gerçekten Aksaray'da dedikodu bitti. Yani artık kimse şehri kötülemiyor. Güzelliklerini anlatıyor. Bu inanılmaz insanı mutlu ediyor. İş yapmamız lazım. Hepimiz bir olup iş yapmamız lazım” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından muhtarlara okullardaki ihtiyaç sahibi çocuklar ve ilçe, belde ve köyde yaşayan ihtiyaç sahibi aileler için eğitim ve giyim kuşam desteği sağlandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER