© Yeni Aksaray Gazetesi

MÜSİAD EXPO, bölgesel ticarete de yön veriyor         

    Bu yıl 19'uncu kez düzenlenen Türkiye ve bölgenin en kapsamlı karma ticaret fuarı MÜSİAD EXPO 2022, dünyanın dört bir yanından yatırımcı, sanayici ve girişimci iş insanını İstanbul'da bir araya getirdi. Fuara ilişkin değerlendirmelerde bulunan MÜSİAD Aksaray Başkanı Tamer Yalvaç, düzenlenen etkinlikler ve ortaya çıkardığı potansiyel iş birlikleri ile MÜSİAD EXPO'nun ticari diplomasi şölenine dönüştüğünü söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından iki yılda bir düzenlenen MÜSİAD EXPO Karma Ticaret Fuarını değerlendiren, MÜSİAD Aksaray Şube Başkanı Tamer Yalvaç, ticari diplomasinin kalbinin MÜSİAD EXPO'da attığını işaret ederek, "MÜSİAD EXPO, fuar boyu düzenlenen etkinlikler ve ortaya çıkardığı potansiyel ile uluslararası ticarete yön veren bir etki oluşturdu. Beklentilerin üstüne çıkan bir fuar deneyimi sunan MÜSİAD EXPO, deyim yerindeyse tam bir ticari diplomasi şölenine dönüştü" dedi.

Başkan Yalvaç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yıl 19'uncu kez kapılarını açan MÜSİAD EXPO, çok sektörlü ve çok kültürlü yapısı ile Türkiye ve bölgenin en kapsamlı organizasyonları arasında yer alıyor. Aynı zamanda uluslararası programların da düzenlendiği etkinlik, katılımcılarına sıra dışı bir fuar deneyimi sunuyor. Fuar öncesi 124 ülkeden 100 bin ziyaretçi hedefiyle yola çıkmıştık. Sahadan yerinde geri bildirimlerle elde ettiğimiz verilere göre, memnuniyet oranı oldukça yüksek. Tüm bu izlenimler ve elde edilen verilerle şunu ifade edebiliriz; MÜSİAD EXPO tarihimizin en büyük ve ülkemizin en kapsamlı karma ticaret fuarına imza atmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Hedeflerimize ulaştık ve sanal fuarımız bir süre daha iş insanlarını buluşturmayı sürdürecek. 25 bin metrekarelik bir fuar alanında gerçekleştirilen etkinlikte 600'e yakın firma stant açtı. Fuar için titiz bir çalışma yürüten ekiplerimiz ürün ve hizmet bazlı 60'tan fazla ülkeden nitelikli alım heyetini doğrudan muhatapları ile bir araya getirdi. Cezayir, Suudi Arabistan, Almanya, Irak, Pakistan, Rusya, Mısır, Endonezya, Ürdün, Avusturya, Fas gibi ülkelerden yoğun bir ziyaretçi profili ile karşılaştık. Bununla birlikte ülkemizin tüm illerinden misafirlerimiz, MÜSİAD EXPO'da yeni iş birliklerine kapı araladı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanımız, Bakanlarımız, KKTC Başbakanımız, yabancı ülkelerden üst düzey Bakan ve diplomatik temsilcinin katılımı ise MÜSİAD EXPO'nun ne denli önemli bir organizasyon olduğunu gözler önüne seriyor. Allah'a hamdolsun fuarımız her geçen gün büyüyor, güçleniyor."

MÜSİAD EXPO'da 11 farklı ülkeden toplam 17 kuruluşla iş birliği anlaşması imzalandı

MÜSİAD Aksaray Başkanı Tamer Yalvaç, MÜSİAD EXPO'da düzenlenen etkinliklere ilişkin bilgi paylaşırken MÜSİAD ve 11 farklı ülkeden 17 kuruluş arasında iş birliği mutabakatı imzalandığını söyledi. Başkan Yalvaç, imzalanan anlaşmalar ile ülkeler arası ticaretin bir adım ödeye taşınacağını vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER