Orman işletmesi çalışmalarını sergiledi
GÜNDEMAksaray Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 2026 yılı içerisinde ormanların korunması ve geliştirilmesi, orman köylülerinin ekonomik olarak desteklenmesi, çevre bilincinin artırılması ve orman yangınlarına karşı toplumsal farkındalığın güçlendirilmesine yönelik çeşitli çalışmalar gerçekleştirildi.
Orman ve Köy İlişkileri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen ekonomik kredi çalışmalarıyla, orman köylerinde yaşayan dar gelirli kadınların gelir getirici faaliyetlerde bulunmaları ve aile ekonomilerine katkı sağlamaları desteklendi.
Bu kapsamda Gülağaç ilçesine bağlı Bekarlar ve Sofular köyleri ile Ortaköy ilçesine bağlı Ozancık köyünde toplam 21 ünite ekonomik kredi projesi uygulandı. Projelerin tamamı süt sığırcılığı alanında gerçekleştirilirken, desteklerden yararlanan orman köylüsü kadınların üretim faaliyetlerine katılımının artırılması hedeflendi.
Ekonomik kredi kapsamında süt sığırcılığının yanı sıra süt koyunculuğu, seracılık, çilek ve mavi yemiş gibi alternatif ürün yetiştiriciliği ile fenni arıcılık gibi gelir getirici faaliyetler de desteklenebiliyor
Aksaray Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yıl içerisinde farklı alanlarda ağaç dikim faaliyetleri de gerçekleştirildi.
Okulların ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen etkinliklerde, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapıldı.
Öğrenciler, vatandaşlar, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının etkinliklere katılımıyla ormancılık faaliyetlerine yönelik farkındalığın artırılması amaçlandı.
Ormanların korunması ve çevre temizliğinin sağlanması amacıyla da çeşitli temizlik etkinlikleri gerçekleştirildi. STK'lar ve resmi kurumların iş birliğiyle düzenlenen çalışmalara öğrenciler ve vatandaşlar da katıldı.
Çalışmalarla orman alanlarının temiz tutulması, doğa ve orman sevgisinin geliştirilmesi ve özellikle yangın riskine karşı farkındalık oluşturulması hedeflendi.
2026 yılı yangın sezonunda ise okul, köy ve mahallelerde orman yangınlarını önlemeye yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapıldı.
Öğrenci ve vatandaşlara orman yangınlarının çıkış nedenleri, yangınların önlenmesi için alınması gereken tedbirler ve yangın anında yapılması gerekenler anlatıldı.*HABER MERKEZİ
İlginizi Çekebilir