© Yeni Aksaray Gazetesi

Özel İda­re­ye 32 yeni iş ma­ki­na­sı alın­dı

İl Özel İda­re­si­ne yeni alı­nan 50 mil­yon tu­ta­rın­da­ki iş ma­ki­na­la­rı dü­zen­le­nen tö­ren­le hiz­me­te alın­dı. İl Özel İda­re­si Bah­çe­sin­de dü­zen­le­nen tö­ren­de ko­nu­şan vali Hamza Ay­doğ­du; alı­nan yeni araç­la­rın hiz­met ka­li­te­si­ni yük­sel­te­ce­ği­ni söy­le­di.

Yeni araç­la­rın hiz­me­te alın­ma­sı do­la­yı­sıy­la dü­zen­le­nen tö­re­ne; Vali Hamza Ay­doğ­du, Mil­let­ve­ki­li Cen­giz Ay­doğ­du, Be­le­di­ye Baş­ka­nı Evren Din­çer, si­ya­si par­ti­le­rin il baş­kan­la­rı, kamu ku­rum­la­rı­nın amir­le­ri ve sivil top­lum ku­ru­luş­la­rı­nın tem­sil­ci­le­ri ile muh­tar­lar ka­tıl­dı.
Alı­nan yeni araç­lar ile ekip­man alt­ya­pı­sı­nı daha da güç­len­di­ren il özel ida­re­si, her mev­sim son tek­no­lo­ji ile do­na­tıl­mış araç­lar­la her alan­da etkin hiz­met su­na­cak.
Ku­ru­lan sıcak as­falt plen­ti ve as­falt serim fi­ni­şe­ri ile tüm köy yol­la­rı­nın ya­pı­mı ve bakım ve ona­rı­mın­da önem­li bir ek­sik­li­ği­ni gi­der­miş oldu.
Ak­sa­ray’ın güzel gün­ler ya­şa­dı­ğı­nı ifade eden Vali Ay­doğ­du; tö­ren­de yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da: “İnsan­lar ge­lir­ler, hiz­met ya­par­lar, gi­der­ler. Önem­li olan ge­ri­de bı­rak­tı­ğı­nız hi­kâ­ye­le­ri­niz­dir. İnsan­la­rın gö­nül­le­rin­de, kalp­le­rin­de bı­rak­tı­ğı­mız iz­ler­dir. Ak­sa­ray ta­ri­hi mis­yo­nu iti­ba­rıy­la bir­lik be­ra­ber­li­ği en güzel vur­gu­la­yan, tem­sil eden il­ler­den bi­ri­si ol­muş­tur’ dedi.
Hiz­met araç­la­rı­nın alın­ma­sı­na ve­si­le olan İl Genel Mec­li­si Baş­ka­nı Meh­met Tüzün’e AK Parti ve MHP mec­lis üye­le­ri­ne te­şek­kür eden Vali Ay­doğ­du; “Bu araç­lar­la il­gi­li İl Özel İda­re­si Genel Sek­re­te­ri­mi­ze, yar­dım­cı­la­rı­na özel ida­re­nin bütün men­sup­la­rı­na ve bu ar­ka­daş­la­rı­mı­zın önünü açan, des­tek­le­ye­rek teş­vik eden mil­let­ve­kil­le­ri­mi­ze te­şek­kür edi­yo­ruz. Bu bir­lik be­ra­ber­li­ğin daha güzel hiz­met­le­re ve­si­le ol­ma­sı­nı di­li­yo­rum. Be­le­di­ye Baş­ka­nı’mıza çok te­şek­kür edi­yo­rum. Ak­sa­ray’da ya­pı­lan her iş; ister köyde ya­pıl­sın, ister bel­de­de ya­pıl­sın, ister şe­hir­de yap­sın bizde bir aidi­yet duy­gu­su varsa he­pi­mi­zin göğ­sü­nün ka­bar­ma­sı ge­re­kir. Bu bir­lik be­ra­ber­li­ği­mi­zin ni­şa­ne­si­dir. Bu­ra­da güzel bir hi­kâ­ye oluş­tu­rul­du. Uma­rım bu hi­kâ­ye­ler bü­yü­ye­rek devam eder ve bu sevgi hali Ak­sa­ray’ın her ta­ra­fı­na ya­yı­lır. Ak­sa­ray’ımıza ha­yır­lı ve uğur­lu ol­ma­sı­nı di­li­yo­rum “dedi.
Ak­sa­ray Mil­let­ve­ki­li Cen­giz Ay­doğ­du ise yap­tı­ğı ko­nuş­ma­sın­da; Ak­sa­ray’ımız son 20 yılda çok önem­li me­sa­fe kat et­ti­ği­ni İl Özel İda­re­si eliy­le yü­rü­tü­len alt­ya­pı hiz­met­le­ri­nin alı­nan yeni araç­lar­la daha da iyi hale ge­ti­ri­le­ce­ği­ni vur­gu­la­dı.
Be­le­di­ye Baş­ka­nı Evren Din­çer ise alı­nan yeni araç­la­rın İl Özel ida­re­si­nin ku­rum­sal ka­pa­si­te­si­ni güç­len­di­re­ce­ği­ni; köy­le­re gö­tü­rü­lecek hiz­met­ler­le hep be­ra­ber gurur du­ya­cak­la­rı­nı be­lirt­ti.
İl Özel İda­re­si Genel Sek­re­te­ri Yük­sel Çelik ise Ak­sa­ray İl Özel İda­re­si­nin 2020 yılı büt­çe­si­nin 70 mil­yon TL, 2021 büt­çe­si­nin 100 mil­yon TL ola­rak ger­çek­leş­ti­ği­ni ifade ede­rek 2022 yılı büt­çe­si­nin ise 190 mil­yon ola­rak be­lir­len­di­ği­ni söy­le­di.
Çelik ko­nuş­ma­sın­da: “Gö­re­ve baş­la­dı­ğı­mız­da ida­re­miz ma­ki­ne par­kın­da ye­te­rin­ce araç ol­ma­dı­ğı, var olan araç­la­rın eko­no­mik ömür­le­ri­ni ta­mam­la­dı­ğı ve bu araç­lar­la ili­miz­de ya­şa­yan va­tan­daş­la­rı­mı­za hiz­met ede­me­ye­ce­ği­miz için ku­ru­mu­mu­za 50 mil­yon TL öz­kay­nak ile 32 adet iş ma­ki­ne­si alın­mış­tır. 2021 yı­lın­da; 200 ton ka­pa­si­te­li sıcak as­falt plen­ti te­si­si ili­mi­ze ka­zan­dı­rıl­mış ve fa­ali­ye­te geç­miş­tir. Ku­ru­mu­mu­zun so­rum­lu­lu­ğun­da olan yol­la­rın ya­pı­mı için mal­ze­me üret­mek ama­cıy­la taş ocağı ku­rul­muş­tur’ dedi.
İl Özel İda­re­si ta­ra­fın­dan Ak­sa­ray’da yü­rü­tü­len pro­je­ler hak­kın­da bil­gi­ler veren Çelik; Nar­lı­göl seyir te­ra­sı yapım işi ta­mam­lan­dı­ğı­nı ifade ede­rek ko­nuş­ma­sı­nı şöyle sür­dür­dü: “Yunus Emre ve Tap­tuk Emre türbe ve camii ona­rım­la­rı, Ih­la­ra kar­şı­la­ma mer­ke­zi yapım işi ile Ana­do­lu’nun Güzel Yurdu pro­je­si devam edi­yor. Köy­le­ri­mi­ze 100 adet öğ­ren­ci bek­le­me du­ra­ğı ya­pıl­mış­tır. İli­mi­ze 2 adet yeni okul yapım işi ve 200 adet oku­lun genel bakım ve ona­rım işi ta­mam­lan­mış­tır. (3 adet yeni okul yapım işi devam et­mek­te­dir) İlimiz mer­kez ve 6 ilçe nüfus mü­dür­lü­ğü­nün yeni kon­sep­te uygun hale ge­ti­ril­me işi ta­mam­lan­mış­tır. Mev­sim­lik tarım iş­çi­le­ri­nin kul­la­na­bi­le­ce­ği ortak kul­la­nım alan­la­rı yapım işi ta­mam­lan­mış­tır. Tek­no­fest Milli Tek­no­lo­ji Ham­le­le­ri slo­ga­nı kap­sa­mın­da ili­miz­de ya­pı­la­cak olan ya­rış­ma ala­nı­na sos­yal te­sis­ler yapım işi ta­mam­lan­mış­tır. Orta foto ve hale hazır ha­ri­ta ya­pı­mı için 1 adet sabit ka­nat­lı in­san­sız hava aracı (İHA) alın­mış­tır. Bugün açı­lı­şı­nı ya­pa­ca­ğı­mız iş ma­ki­ne­le­ri ile ili­miz­de ya­şa­yan va­tan­daş­la­rı­mı­za su­na­ca­ğı­mız et­ki­li ve ka­li­te­li hiz­met­le­rin haklı gu­ru­ru ya­şa­mak­ta­yız” diye ko­nuş­tu.
Ko­nuş­ma­la­rın ar­dın­dan İl Müf­tü­sü Hasan Hü­se­yin Gül­ler ta­ra­fın­dan dua edi­le­rek, yeni iş ma­ki­na­la­rı­nın tes­li­mi için kur­de­la ke­si­mi ger­çek­leş­ti­ril­di.
İl Özel İda­re­si­ne ka­zan­dı­rı­lan iş ma­ki­ne­le­ri­nin içe­ri­sin­de 2 adet grey­der,1 adet as­falt fi­ni­şe­ri,6 adet çe­ki­ci tır,2 adet as­falt si­lin­di­ri,1 adet loder kepçe,3 adet kanal ka­zı­cı kepçe,1 adet vi­dan­jör,3 adet eks­ka­va­tör,1 adet kepçe,2 adet top­rak si­lin­di­ri,1 adet çift çeker tır,1 adet akar­ya­kıt tan­ke­ri,2 adet dam­per­li kam­yon,6 adet havuz kasa dan­per,1 adet ara­zöz,1 adet kar ro­ta­ti­fi,1 adet low bed ta­şı­yı­cı­yı bu­lu­nu­yor.
Tö­ren­de Köy Muh­tar­la­rı Der­ne­ği Baş­ka­nı Emin Koçak ta­ra­fın­dan yü­rüt­tü­ğü ça­lış­ma­lar ve yeni araç­la­rın ka­zan­dı­rıl­ma­sın­dan do­la­yı İl Özel İda­re­si Genel Sek­re­te­ri Yük­sel Çelik’e te­şek­kür pla­ke­ti tak­dim etti. *VALİLİK BASIN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER