© Yeni Aksaray Gazetesi

Pan­si­yon­lu okul­la­rın aş­çı­la­rı­na hij­yen eği­ti­mi ve­ril­di

İli­miz­de­ki pan­si­yon­lu okul­lar­da gö­rev­li aşçı ve aşçı yar­dım­cı­la­rı­na, Ulu­ır­mak Tu­rizm Otel­ci­lik Mes­le­ki ve Tek­nik Ana­do­lu Li­se­si Yi­yecek İçecek Hiz­met­le­ri atöl­ye­le­rin­de uy­gu­la­ma­lı hij­yen ve sa­ni­tas­yon eği­ti­mi ve­ril­di.
Tu­rizm Otel­ci­lik Okulu öğ­ret­men­le­rin­den Alan Şefi Mus­ta­fa Çe­le­bi ve Atöl­ye Şefi Elvan Al­tun­taş'ın gö­rev­len­di­ril­di­ği ve 6 gün süren eği­tim­de, gıda üre­tim ve sunum hiz­met­le­ri­nin ve­ril­di­ği okul pan­si­yon­la­rın­da hij­yen ve sa­ni­tas­yon ku­ral­la­rı­nın yanı sıra, ulus­la­ra­ra­sı doğ­ra­ma ve pi­şir­me usul­le­ri, fond­lar, çor­ba­lar, ana ye­mek­ler, hamur iş­le­ri, tat­lı­lar, sa­la­ta­lar, kah­val­tı­lar ve HACCP ko­nu­la­rı uy­gu­la­ma­lı ola­rak an­la­tıl­dı.
İl Milli Eği­tim Mü­dü­rü Metin Al­pas­lan, eği­tim ça­lış­ma­la­rı­nın ka­pa­nış tö­re­nin­de Tu­rizm ve Otel­ci­lik Mes­lek Li­se­si­ne ge­le­rek "Sağ­lık­lı Bes­len­me­de Sı­nır­sız Se­çe­nek" içe­rik­li Açık Büfe uy­gu­la­ma­sın­da kur­si­yer­ler­le bir araya geldi.
Okul Mü­dü­rü Ergün De­mi­rer, her gün fark­lı bir uy­gu­la­ma ya­pı­lan eği­tim­ler sü­re­sin­ce, oku­lun bütün im­kan­la­rı­nı kur­si­yer­le­re sun­duk­la­rı­nı ifade ede­rek, bilgi ve tec­rü­be pay­la­şı­mı ile ala­nın­da tec­rü­be­li şef öğ­ret­men­ler ta­ra­fın­dan ve­ri­len uy­gu­la­ma­lı eği­tim­le­rin ba­şa­rı­lı bir şe­kil­de ta­mam­lan­dı­ğı­nı söy­le­di.
İl Milli Eği­tim Mü­dü­rü Metin Al­pas­lan ise; gıda iş­let­me­si ola­rak hiz­met su­nu­lan pan­si­yon­la­rın­da­ki öğ­ren­ci­le­re hij­yen ve sa­ni­tas­yon ko­şul­la­rı­nın en yük­sek stan­dart­lar­da sağ­la­na­bil­me­si için ça­lış­tık­la­rı­nı, bu ça­lış­ma­lar sı­ra­sın­da gös­te­ri­lecek özen ve gay­ret sa­ye­sin­de, gıda ze­hir­len­me­le­ri ve en­fek­si­yon­la­rın önüne ge­çi­le­bi­le­ce­ği­ni, sağ­lık­lı bes­len­me­de ürün­le­rin te­da­rik, ta­şı­ma, soğuk/sıcak zin­cir, de­po­la­ma, ha­zır­lık, pi­şir­me, sunum ve am­ba­laj­la­ma işlem aşa­ma­la­rın­da za­rar­lı mik­ro­or­ga­niz­ma­la­ra karşı hij­yen ve sa­ni­tas­yon ku­ral­la­rı­nı özen­le uy­gu­la­ma­nın öne­mi­ni işa­ret ede­rek; ka­tı­lım­cı kur­si­yer­le­re, eği­tim veren öğ­ret­men­le­re ve uy­gu­la­ma­lı eği­ti­min alt yapı ve ma­ter­yal des­te­ği­ni en iyi şe­kil­de oluş­tu­ra­rak ba­şa­rı­lı bir şe­kil­de ta­mam­lan­ma­sı­na kat­kı­la­rı ne­de­niy­le okul yö­ne­ti­mi­ne te­şek­kür etti. *ERDEM SÜ­DE­MEN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER