© Yeni Aksaray Gazetesi

Parmaksız Ressam 2. karma sergisini açtı

Aksaray Hacı Kerim Yardımlı İmam hatip okulunda resim öğretmenliği yapan Ressam Mustafa Turgut parmaklarında olan engellere rağmen yaptığı tabloları Efor iş merkezi etkinlik alanında görücüye çıkarttı ve sanat severlerle buluşturdu.

 Sanatçının 2. karma sergisi açılışına Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahim Omuk , Hacı Kerim Yardımlı İmamhatip ortaokulu Müdürü Turhan Akkurt, Yeşil Doğa Dernek Başkanı Abdulkadir Ay, öğretmen meslektaşları ve birçok sanatseverler katıldılar.

 Açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahim Omuk “Okullarımızda gerçek sanatçılarla eğitim vermek yeni yetenekleri ortaya çıkaracaktır. Bu vesileyle ortopedik engeline rağmen tuale duygularını aktaran değerli öğretmenimiz Ressam Mustafa Turgut'a başarılar diliyor serginin hayırlara vesile olmasını diliyorum'' dedi. Resim sergisinde en çok ilgi gören ise sanatçının her fırça darbesinde desteğini esirgemeyen eşi Tuğba Turgut ilham verircesine piyano çalarak ortama renk kattı.

Eşinin daima destekçisi olduğunu beyan eden Turgut, kendisinin de müzik öğretmeni olduğunu ancak tayin beklediğini ifade ederek ''sanat bizim can simidimiz hayata tutunduğumuz yegane sevgimizdir '' dedi.

AİLE VE ÇEVRE DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Evinin bir köşesini atölyeye çeviren engellilerin hayata tutunması için aile ve çevre desteğinin çok önemli olduğuna işaret eden Ressam Mustafa Turgut şöyle konuştu: “Gönüllü olarak başladığım resim öğretmenliği de beni hayata bağlıyor. Öğrencilerin beni meraklı bakışlarla resim yaparken izlemesi, resim konusunda soru sormaları beni çok heyecanlandırıyor. Ben eğer bugün hayatta ve başarılıysam, bunu önce aileme daha sonra da yakın çevreme borçluyum. Çünkü, yaşadığım tüm zorlukları aşma konusunda hem ailemden hem de çevremden büyük destek gördüm'' dedi. *ABDULKADİR AY

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER