© Yeni Aksaray Gazetesi

Sahipsiz hayvanların boynuna fosforlu tasma takıldı

Aksaray İl Jandarma Komutanlığınca, sokak hayvanlarının korunması ve yaşam şartlarının kolaylaştırılması amacıyla çalışmaların aralıksız devam ettiği bildirildi.

Kuruma bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından sahipsiz sokak köpeklerinin gece şartlarında özellikle karayolları üzerinde görünürlüklerinin arttırılarak araç çarpmalarının önlenmesi amacıyla, kendi imkanları ile reflektif tasmalar hazırlandı.

Hazırlanan reflektif tasmalar, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından özellikle Adana-Ankara, Konya-Nevşehir karayolları ile Aksaray’a bağlı tüm köy yolları üzerinde bulunan sahipsiz köpeklerin boynuna takıldı. Takılan reflektif tasma sayesinde sürücülerin karayolları üzerinde hayvanları daha rahat farketmeleri sağlandı.

Konum olarak kuzeyi güneye, doğuyu batıya bağlayan Aksaray ilinde sahipsiz sokak hayvanlarının trafik kazalarında hayatını kaybetmesini önlemek ve Aksaray’ı yaşanalabilir hayvan dostu bir şehir yapmak için yapılan çalışmaların devam edeceği ifade edildi. *ERDEM SÜDEMEN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER