© Yeni Aksaray Gazetesi

Sanayi esnafı hemen taşınmaya karar verdi

Aksarayspor, çarşamba günü deplasmanda Kalecikspor ile oynayacağı 22. Hafta erteleme maçının hazırlıklarına Teknik direktör Ertümen Buğday nezaretinde devam ediyor.

Aksaray Küçük sanayi sitesi TOKİ ile olan protokol gereği yeni site yönetimini kurdu. Madeni Sanatkarlar Odası ve Ağaç işleri Odası ile birlikte oluşturulan liste yönetimi devraldıktan sonra ilk işi güvenlik görevlileri ile ilgili anlaşmaya imza attılar, ardından Güvenlik Kameralarının alım işi için ayrıca ihate duvarının yükseltilmesi için yetki talebinde bulundular. 4 Milyon gibi bir bütçe düşünülerek harcama yapılması halinde bir an önce yeni yere taşınma işlemleri başlatılacak.

Kültür Merkezinde yapılan toplantıda konuşan Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Tekin biz yönetimi almasaydık aylık aidatlar 100 metrelik iş yerlerinde 300 tl den başlayacaktı biz ise yaptığımız hesaplara göre 120 tl ye düşürdük esnafımızın yararına sorumluluk alarak site yönetimini kurduk. Sizlerin menfaatine ne varsa yapmaya çalışacağız yeni sanayi sitemize taşınmamız gerekiyor. Eksiklikler giderilerek yaşanılacak hale getirmeliyiz aksi halde camları kırılacak, kapıları çalınacak yeni işyerlerimiz harabeye dönecek o yüzden sizlerin kararı bizim için çok önemli ‘’ dedi.

TAŞINMA KONUSUNU REFARANDUMA SUNDULAR

Toplantı salonuna girişte hangi ayda taşınalım sorusuna mayıstan 31 Aralık tarihine kadar seçenek sunulan tercih formunda verilen cevaplara göre % 80 oranında haziran ayında taşınma işlemi bitsin sonucu çıktı.

Sonuçlardan memnun olan Site Başkanı Tekin, yaklaşık 300 esnafın taşındığına dikkat çekerek oradaki esnaflarımızı yalnız bırakmayacağız, kararlı bir şekilde taşınma işlemlerimizi tamamlayarak daha yaşanılabilir iş yerlerimize kavuşacağız dedi

SORU CEVAPLAR KARŞILIK BULDU

Esnafların şikayetleri alındı. En çok da yağan yağışların içeriye sızması gösterilirken, açık alan yeri olanların çözülemeyen sorunlarına karşın özellikle açık alancılar da haftaya davet edilerek toplanılacak denildi.

AİDATLAR VE MASRAFLAR LİSTESİ ONAY ALDI

Yapılacak olan güvenlik harcamalarında 60 adet kamera ve 16 kişilik özel güvenlik personelinde karar alınan listeye ihata duvarının yükseltilme işi ilave edilince 4 milyon lira harcama kalemi çıkıyor.

Buna göre Nisanda başlayacak ödemelere göre:

100 m dükkanların 3 ayda toplamda 700 er lira taksitle 2100 tl ödemesi istendi

200 m2 dükkan 900 taksitlerle 2700 tl,

300 m2 dükkan 1100 tl den 3300 tl ,

400 m2 dükkanlar 1300 tl taksitle toplamda 3900 tl

500 m2 dükkanlar 1500 tl taksitlerle 4500 tl ödemesi ön görüldü

Güvenlik ve ihata duvarı harcaması tamamlandıktan sonra aylık aidatlarda belirlendi

Buna göre

100 m2 dükkanlar 120 tl

200 m2 dükkanlar 140 tl

300 m2 dükkanlar 160 tl

400 m2 dükkanlar 180 tl

500 m2 dükkanlar 200 tl ödeyecekler

Yeni sanayi bir an önce taşınacak kararı ittifakla kabul edildi. *HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER