© Yeni Aksaray Gazetesi

Sanayi üniversite işbirliğini önemsiyoruz

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Altıncı Danışma Kurulu Toplantısı, paydaş kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Kurul, geçmiş dönemde başlayıp tamamlanan projeler ile 2023 yılında yapılması planlanan çalışmaları değerlendirdi.

Üzerinde durdukları konunun üniversite-sanayi iş birliği olduğunu ve bu noktada yürütülen çalışmaların giderek geliştiğini kaydeden ASÜ Rektörü, “Ortak Eğitim Programı”nın ilgili iş birliği faaliyetlerinin en somut göstergesi olduğuna işaret etti. Sistemin şehirde ilgi gördüğünü ve benimsendiğini dile getiren Şahin, “Programı kamuda uygulayan ilk üniversiteyiz. Hem sanayicimiz hem de üniversitemiz bu hususta karşılıklı bir memnuniyet içinde” dedi. Öte yandan laboratuvar altyapısını sanayicilerin de işlerini kolaylaştıracak şekilde düzenlediklerini ve ciddi bir yatırım yaptıklarını kaydeden Rektör Şahin, şöyle devam etti: “Laboratuvarlarımız altyapı olarak iyi durumda ve buradaki tüm imkânlar şehrimizin hizmetine amade. Sanayicimiz buraları daha aktif kullanabilir. Laboratuvarlarımız ulusal ve uluslararası akredite konumda. Çeşitli kurumlarla protokoller imzaladık. Sanayi iş birliği konusunda belli bir mesafe kat ettik ve bizden beklentileri yerine getirmeye çalıştık. Elbette çok daha iyi noktalarda olmak istiyoruz ve bunu başarmak için çalışıyoruz.”

2023’TE DE VERİMLİ BİÇİMDE ÇALIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Özçifçi ise genel olarak Danışma Kurulunun işleyişi hakkında bilgiler verdi. Kurulun, Üniversite ile kamu kurum ve kuruluşları arasındaki iş birliğinin sürdürülebilirliğini sağlamak için yılda en az bir kez toplandığını dile getiren Özçifçi, “Akademik birimlerin faaliyetleri, bilimsel etkinlikler ve eğitim-öğretim başta olmak üzere çeşitli konularda görüş ve önerilerin bildirildiği toplantımız, somut çıktılar almak açısından çok önemli” dedi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deligöz de beşinci toplantıdan buyana yapılan çalışmaları özetledi. Türkiye’de ve üniversitelerarasında bir ilk olan Spor Kütüphanesi’nin aktif hale geldiğini ve şehrin sportif altyapısının çevrim içi bir platformda toplandığını kaydeden Deligöz, “Yine geçen yıl Üniversitemiz, farklı bilimsel araştırma kurumlarının sıralamalarında üst basamaklarda yer aldı. Engelsiz kampüs konusunda bayrak ve ödüller aldık. Patent başvurusu konusunda il birincisi olduk. Toplam 55 öğrencimizin projesi TÜBİTAK’tan destek aldı… Pek çok konuda titiz ve gayretli biçimde çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Yapılan açılış konuşmaları ve sunumların ardından Kurul Temsilcileri görüş ve önerilerini sıraladı. Danışma Kurulu rektör, rektör yardımcıları, dekanlar, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, özel sektör temsilcileri ve öğrenci konseyi başkanından oluşuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER