© Yeni Aksaray Gazetesi

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER DERNEK BAŞKANI DEDE MEHMET AKBULUT’TAN DEM PARTİ RAPORUNA SERT TEPKİ: ‘Bu bir rapor değil, açık bir niyet beyanıdır’

​​​​​​​Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Aksaray Şube Başkanı Dede Mehmet Akbulut, TBMM’de kurulan Terörle Mücadele Komisyonu kapsamında DEM Parti tarafından hazırlanan rapora sert sözlerle tepki gösterdi. Akbulut, söz konusu metnin terörü bitirme amacından uzak olduğunu belirterek, “Silahla başaramadıklarını bu kez raporlarla dayatmaya çalışıyorlar” dedi.

Türkiye, 2024 yılı itibarıyla terörle mücadelede yeni bir sürecin kapısını aralamış, Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesinde kurulan komisyon aracılığıyla farklı görüşler dinlenmiş ve resmi tutanaklara geçirilmiştir. Bu süreç boyunca Şehit yakınları ve Gaziler, her zaman olduğu gibi devletine güvenmiş, milletine sadakat göstermiş; ancak terör örgütlerine ve onların uzantılarına asla itimat etmemiştir.

Komisyona üye veren siyasi partilerin raporlarını sunmaya başlamasıyla birlikte, özellikle DEM Parti tarafından hazırlanan metin kamuoyunda ciddi endişelere yol açmıştır. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Aksaray Şube Başkanı Dede Mehmet Akbulut, söz konusu metnin “barış” ve “demokrasi” söylemleri altında gerçek niyetini gizleyemediğini ifade etti.

Akbulut, “Biz bin yıllık bir kardeşlikten söz ediyoruz. Aynı sofrayı paylaşmış, aynı vatan için can vermiş bir milletiz. Devletimiz de bu birlikteliği korumak ve güçlendirmek için samimi bir çaba içindedir. Ancak gelinen noktada DEM Parti, devletin uzattığı eli görmezden gelmekte ve terör örgütünün söylemlerini siyasi zemine taşımaktadır” dedi.

DEM Parti raporunda “Kürt sorunu” adı altında yeni tanımlamalar yapılmasına, Terörle Mücadele Kanunu’nun kaldırılmasının talep edilmesine, çok dilli eğitim ve koruculuk sisteminin kaldırılması gibi başlıkların gündeme getirilmesine dikkat çeken Akbulut, bu yaklaşımın masum olmadığını vurguladı. Akbulut, “Anıtlar, müzeler, hafıza mekânları ve mezar yerleri üzerinden yeni bir kimlik inşası hedeflenmektedir. Bu, açıkça milletin ortak hafızasına müdahaledir” ifadelerini kullandı.

Yerel yönetimler başlığı altında kayyım uygulamalarının hedef alınması, eşbaşkanlık sisteminin savunulması ve Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı üzerinden anayasal tartışmaların açılmak istenmesinin, yeni bir ulus yaratma çabasının göstergesi olduğunu belirten Akbulut, “Silahla yapamadıklarını, eylemlerle başaramadıklarını bu kez raporlar üzerinden toplumun gündemine sokmaya çalışıyorlar” dedi.

Raporun önsözünde devletin bu sürece “mecbur kaldığı” iddiasına da tepki gösteren Akbulut, “Devlet bu sürece mecbur kaldığı için değil, milletinin huzuru için girmiştir. Şehit yakınları ve Gaziler olarak terörün bitmesini en çok isteyen kesim bizleriz. Başka analar ağlamasın, başka çocuklar babasız kalmasın diye bu bedelleri ödedik” şeklinde konuştu.

Akbulut açıklamasını şu sözlerle tamamladı:“Bu rapor, ne Şehitlerimizin aziz hatırasını ne de Gazilerimizin fedakârlığını temsil etmektedir. Bizim durduğumuz yer bellidir. Devletinin yanında, milletinin emrinde, teröre ve terörün her türlü uzantısına karşı dimdik durmaya devam edeceğiz. Devletin uzattığı eli tutmayanlara, milletin sabrının da bir sınırı olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz.”Dedi. *BÜŞRA BOYSAK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER