© Yeni Aksaray Gazetesi

Selçuklu Külliyesinde sona yaklaşıldı

Aksaray belediyesi tarafından yapımı devam eden Selçuklu Külliyesi’nde çalışmaların son aşamaya geldiği bildirildi. Belediye Başkanı Dinçer, Selçuklu döneminden ilham alınarak tasarlanan projenin ana temasının şehrin kültürel dokusunu koruma ve yaşatma üzerine odaklandığını vurguladı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Selçuklu Külliyesi projesine ilişkin yaptığı açıklamada “Bu projeyle şehrimizin kimliğine ve geçmişine derin bir saygıyla yaklaşıyoruz.

Selçuklu Külliyemiz, Selçuklu döneminin mimari estetik sanatınınen güzel yansıması olacak. Proje tamamlandığında şehrimizin simgeleri arasında yerini alacak. Şehrimizin kimliğini ortaya çıkaracak. Bu eser, sadece mimari bir yapı değil aynı zamanda kültürel bir miras olacak. Hemşerilerimize de uzun yıllar hizmet verecek” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in vizyon projeleri arasında bulunan proje, şehrin tarihî ve kültürel zenginliklerini koruma ve gelecek kuşaklara aktarma vizyonuyla hayata geçiriliyor. Yeraltı oto parkının yer aldığı proje tamamlandığında Külliye işlevsellik kazanacak. İsteyen her vatandaş külliyeden faydalanabilecek. *BELEDİYE BASIN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER